Artikel top billede

Microsoft jubler: Vores Internet Explorer er død

Microsoft fejrer, at et Internet Explorer-problembarn nu er ved at være aflivet.

Læs også:

Internet Explorer taber terræn til rival-browser

Computerworld News Service: I denne uge kunne Microsoft fortælle, at den kampagne, der skulle drive IE6 i døden, har gjort sit job i USA, hvor færre end en procent af kunderne i sidste måned kørte med den mere end 10 år gamle browser.

For at fejre det postede Microsoft et fotografi af en kage med indskriften "Farvel IE6!".

"IE6 har stået for skud i mange browser-vittigheder i et stykke tid efterhånden, og vi er lige så opsatte på at se den forsvinde som alle andre," skriver Roger Capriotti, der er leder af IE marketing, i et blogindlæg tirsdag.

Med udgangspunkt i data fra web-analysevirksomheden Net Applications fortæller Roger Capriotti, at anvendelsen af IE6 i USA nu er faldet til under en procent, og at det er den laveste procentdel siden browserens debut i august 2001.

Net Applications fortæller, at IE6 udgjorde bare 0,94 procent af alle de browsere, der blev brugt i USA i december 2011.

Microsoft har forsøgt at drive en pæl igennem hjertet på IE6 i mere end to år, siden sommeren 2009, da et medlem af ledelsen ytrede de berømte ord, "Venner lader ikke venner bruge IE6."

I marts føjede virksomheden spot til skade i 'ned-med-IE6'-kampagnen ved at lancere en hjemmeside med en nedtælling for browseren.

Sådan går det i Danmark

Her i Danmark ligger IE6 ifølge Fdim's browserbarometer i dag på blot 0,337 procent af internetbrugernes maskiner.

De fleste tilbageværende kopier af IE6 findes på kinesiske Windows-computere, fortæller Microsoft. Næsten hver fjerde kinesiske pc brugte IE6 til at komme på nettet i december, og kineserne stod for 58 procent af alle verdens IE6-kopier i samme måned.

Det konkurrerende analysefirma StatCounter har en anden tolkning af IE6 og vurderer browserens markedsandel til at være 1,8 procent i sidste måned.

Eksperter mener, at der er en sammenhæng mellem den udbredte anvendelse af IE6 i Kina og landets afhængighed af Windows XP - som inkluderede IE6 - og landets ry som et paradis for software-pirater.

Analytikerne mener, at sidstnævnte hindrer opgraderingen til nyere Microsoft-browsere, fordi brugerne er bange for, at deres pirat-varer vil blive opdaget, hvis de bruger Windows Update.

Det er faktisk ikke tilfældet: Microsoft tillader brugere af falske Windows-programmer at installere IE7 eller IE8 og modtage sikkerhedsopdateringer via Windows Update.

Men XP har krogen i Kina. Som svar på spørgsmål stillet tidligere i denne uge bekræftede Net Applications' marketingchef, Vince Vizzaccaro, at Windows XP findes på 70 procent af Kinas personlige computere, og at det er mere end dobbelt så mange som i USA, hvor andelen er på 29,6 procent.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Internet Explorer taber terræn til rival-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere