Artikel top billede

Minister afkræves forklaring på enorm it-pukkel

Landets finansminister skal redegøre for den it-pukkel, som hundredevis af statslige ansatte kæmper med efter folketingsvalget.

Læs også: Statens It kæmper med it-flytning efter valget

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal redegøre for, hvorfor flere hundrede statslige ansatte her flere måneder efter valget endnu ikke er helt oppe at køre it-mæssigt.

"Det virker meget dårligt tænkt, at regeringen har lavet så store ændringer, at de berørte kun kan arbejde i begrænset omfang," udtaler it-ordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Han undrer sig over udmeldingen fra Statens It om, at man først er helt på plads i løbet af første kvartal i år.

"Hvis det så bare drejede sig om en kort periode, så ok, men det her ser jo ud til at trække ud i månedsvis. Det duer ikke," forklarer it-ordføreren.

Spild af skattekroner

Han vurderer, at det må være frustrerende for de ansatte, ligesom det er splid af skattekroner.

"Det må være møgfrustrerende for de berørte, ligesom det jo også er spild af skattekroner. Jeg vil derfor tage fat i ministeren og spørge til sagen," siger Dennis Flydtkjær.

DF'eren vil derfor stille en stribe spørgsmål til finansministeren, da Statens IT ligger under Finansministeriet.

Støtteparti undrer sig

Også hos regeringens støtteparti, Enhedslisten, undrer man sig.

"Det lyder rigtig dyrt, når så mange af statens it-medarbejder venter flere måneder på at kunne komme ordentligt i gang med deres arbejde," siger it-ordfører Stine Maiken Brix fra Enhedslisten.

Hun har tidligere spurgt statsminister Helle Thorning-Schmidt(S) til den store ressortomlægning med nedlæggelse af blandt andet IT- og Telestyrelsen.

"Jeg mangler overbevisende argumenter fra regeringens side om, hvorfor det er vigtigt at bruge så mange ressourcer på at flytte rundt på mennesker og arbejdspladser," lyder det fra Stine Maiken Brix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere