Artikel top billede

Dong: Staten bør medfinansiere ansattes it-grej

Samfundet bør være med til at finansiere det it-grej, som du bruger på arbejdet, mener Dong.

Finansiering er det helt store spørgsmål i forbindelse med consumerizationen hos Dong Energy.

Consumerization er betegnelsen for, at medarbejderne medbringer deres eget it-grej på arbejde og forventer at kunne koble sig på virksomhedens netværk og lignende med det.
Dong Energi er langt med consumerizationen, hvilket du kan læse mere om her.

Med multimedieskattens indtræden har medarbejderne i mange virksomheder ønsket bedre og smartere mobiltelefoner og fri telefoni/ADSL som kompensation for at kunne arbejde mere fleksibelt.

Det er sket via bruttolønsordninger, hvorved skattesystemet har været med til at finansiere de smarte telefoner. Men er det nu helt fair?

Samfundet bør med-finansiere

Skal de skattebetalende samfundsborgere være med til betale medværdien af en luksustelefon, som for den pågældende medarbejder er en accessory mere end en arbejdsrelateret nødvendighed?

Eller er det mere fair, at medarbejderne selv skal finansiere opnormeringen af deres udstyr, sådan som Heine Larsen forudser, det vil blive tilfældet i fremtiden?

Eller skal arbejdsgiveren sætte foden i gulvet og sige hertil og ikke længere? Skal arbejdsgiveren give efter og betale hele gildet? Eller var der alligevel noget positivt ved den ellers så forhadte multimedieskat, som gjorde en treparts-finansiering mulig?

Heine Zahll Larsen mener ikke, det er helt urimeligt, at samfundet skal være med til at finansiere den danske consumerization.

"Hvis vi gerne vil have en befolkning, som hele tiden kompetenceudvikler sig på it-fronten, er vi nødt til fra både virksomhedernes og skattelovgivningens side at stimulere den her udvikling," siger Heine Zahll Larsen.

Han mener, at danskerne skal have lyst til selv at spytte penge i den nyeste it for at lære noget om fremtidens teknologi.

Skal selv betale luksus

"Men selvfølgelig er det rimeligt, at medarbejderne selv finansierer den del af teknologien, der har karakter af accessories og luksus. Arbejdet udføres ikke nødvendigvis mere effektivt, fordi man har den nyeste smartphone i glas og aluminium." siger han.

Heine Zahll Larsen ser derfor en vis synergi i opsplitningen af regningen, hvor alle betaler lidt af det pågældende arbejdsgode, som kan være med til at motivere medarbejderne.
For at bestige consumerization-trappen er det for Dong Energy derfor essentielt at kigge på finansieringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere