Artikel top billede

Dong: Staten bør medfinansiere ansattes it-grej

Samfundet bør være med til at finansiere det it-grej, som du bruger på arbejdet, mener Dong.

Finansiering er det helt store spørgsmål i forbindelse med consumerizationen hos Dong Energy.

Consumerization er betegnelsen for, at medarbejderne medbringer deres eget it-grej på arbejde og forventer at kunne koble sig på virksomhedens netværk og lignende med det.
Dong Energi er langt med consumerizationen, hvilket du kan læse mere om her.

Med multimedieskattens indtræden har medarbejderne i mange virksomheder ønsket bedre og smartere mobiltelefoner og fri telefoni/ADSL som kompensation for at kunne arbejde mere fleksibelt.

Det er sket via bruttolønsordninger, hvorved skattesystemet har været med til at finansiere de smarte telefoner. Men er det nu helt fair?

Samfundet bør med-finansiere

Skal de skattebetalende samfundsborgere være med til betale medværdien af en luksustelefon, som for den pågældende medarbejder er en accessory mere end en arbejdsrelateret nødvendighed?

Eller er det mere fair, at medarbejderne selv skal finansiere opnormeringen af deres udstyr, sådan som Heine Larsen forudser, det vil blive tilfældet i fremtiden?

Eller skal arbejdsgiveren sætte foden i gulvet og sige hertil og ikke længere? Skal arbejdsgiveren give efter og betale hele gildet? Eller var der alligevel noget positivt ved den ellers så forhadte multimedieskat, som gjorde en treparts-finansiering mulig?

Heine Zahll Larsen mener ikke, det er helt urimeligt, at samfundet skal være med til at finansiere den danske consumerization.

"Hvis vi gerne vil have en befolkning, som hele tiden kompetenceudvikler sig på it-fronten, er vi nødt til fra både virksomhedernes og skattelovgivningens side at stimulere den her udvikling," siger Heine Zahll Larsen.

Han mener, at danskerne skal have lyst til selv at spytte penge i den nyeste it for at lære noget om fremtidens teknologi.

Skal selv betale luksus

"Men selvfølgelig er det rimeligt, at medarbejderne selv finansierer den del af teknologien, der har karakter af accessories og luksus. Arbejdet udføres ikke nødvendigvis mere effektivt, fordi man har den nyeste smartphone i glas og aluminium." siger han.

Heine Zahll Larsen ser derfor en vis synergi i opsplitningen af regningen, hvor alle betaler lidt af det pågældende arbejdsgode, som kan være med til at motivere medarbejderne.
For at bestige consumerization-trappen er det for Dong Energy derfor essentielt at kigge på finansieringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.