Artikel top billede

Intel: Skru op for varmen i dit datacenter

Du bør skrue ned for kølingen og op for varmen i dit datacenter, mener Intel. Se her hvorfor.

Verdens største chip-producent, Intel, råder alle sine kunder til at øge temperaturen i deres datacentre.

Intel har nemlig regnet sig frem til, at virksomheder kan skære fire procent af deres energiomkostninger for hver grad, de hæver temperaturen.

Datacentre udvikler meget varme, og skal løbende køles ned for at undgå, at dele af centrene overopheder.

De fleste europæiske datacentre kører i dag med temperaturer mellem 19 og 21 grader.
Ifølge Intels beregninger koster det omkring 150 milliarder kroner om året at holde temperaturerne i datacentrene på dette niveau.

I alt suger alene kølingen af datacentrene omkring halvanden procent af verdens samlede energi-produktion, mener Intel.

Er allerede i gang

Flere af de store virksomheder er allerede begyndt at hæve temperaturerne i deres datacentre, hvor flere i dag arbejder med driftstemperaturer på helt op til 27 grader.

For eksempel har Facebook - som har enorme datacentre, der rummer de store mængder data fra de mange brugere - skruet op for temperaturen, der nu ligger på godt 27 grader.

Også Microsoft har hævet driftstemperaturen i selskabets datacentre med mellem to og fire grader.

Mark Peters fra analysehuset Enterprise Strategy Group peger overfor Bloomberg på, at en generel hævning af temperaturerne i datacentre vil kræve, at andre hardware-producenter er enig med Intel.

"Det kan godt være, at Intel og andre producenter har designet deres chips til at køre på højere temperaturer uden øget risiko for nedbrud, men ældre komponenter kan ikke holde til det," siger han.

Richard George, der er chef for Intels cloud-services, siger, at højere temperaturer i datacentrene blot er en del af arbejdet på at skabe energi-venlige datacentre.

Vand og luftkøling

Flere af de nyeste datacentre er i dag nemlig bygget på baggrund af nye ideer om vand- og luftkøling, der ikke kræver meget strøm.

"Vi er nødt til også at kigge på det samlede energiforbrug og ikke kun CPU'erne i sig selv," siger han.

Selv har Intel bygget et datacenter i Israel, der overskudsvarmen blandt anvendes til at opvarme vand til husholdninger, ligesom kondensvandet fra airconditioneringen anvendes til at vande planter med.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere