Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kommune: Derfor betød it-fejl til halv milliard intet

It-bøvl pyntede regnskab hos kommune med en halv milliard kroner, men kommunen havde skam styr på tingene, bedyrer ledelsen.

Læs også: It-bøvl pynter kommune-regnskab med halv milliard

Pension blev ikke afregnet korrekt, 6. ferieuge blev ikke beregnet og løn blev ikke beregnet i et fremtidigt regnskab for kommunen, som derfor viste et for højt overskud på en halv milliard kroner.

Sådan lyder nogle af de problemer som Solrød Kommune måtte kæmpe med som følge af it-bøvl med et nyt KMD-system.

I dag erkender kommunen da også blankt, at der er "opstået flere udfordringer undervejs, end vi havde forventet".

Kun et "forventet" regnskab

Samtidig pointerer to ledere fra kommunen dog, at fejlen i forbindelse med regnskabet ikke har betydet noget i praksis. 

"I forhold til "forventet regnskab" var der tale om et prognoseredskab, der ikke havde sammenhæng til kommunens faktuelle regnskab, men alene skulle tjene som et støtterredskab til udarbejdelse af skøn over forventet årsregnskabsresultat," skriver økonomichef Alice Jeppesen og personalechef Niels Høpner i en mail til Computerworld.

De to understreger, at kommunen således ikke styrede efter det ellers meget finere resultat.

"Der var en bevidsthed om, at fejlvisningen skyldtes manglende opsætning af kritier til beregning kombineret med systemtekniske udfordringer hos leverandøren, hvorfor skønnet naturligvis ikke indgik som styringsredskab i forhold til kommunens budget og regnskab," skriver de to i mailen.

På samme måde forklarer økonomichef Alice Jeppesen, at fejlene omkring 6. ferieuge og pension ikke påvirkede selve udbetalingerne og medarbejderne.  

KMD betalte kompensation

Solrød Kommune oplyser dog, at KMD har betalt kompensation som følge af it-problemer. Ifølge kommunen var beløbet 126.362 kroner.

Kompensation blev udløst som følge af it-problemer, der ramte kommunens refusion i forhold til staten på visse ydelser.

Du kan læse mere om it-problemerne her.

I dag er der ifølge kommunen en "stabil driftssituation". Og kommunen har i december valgt KMD Opus via SKI's rammeaftale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.