Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Knap et år på posten nåede tidligere topchef i militæret, før han måtte gå som følge af Jægerbog-skandalen. Nu bliver han rådgiver for Terma.

Tidligere forsvarschef, admiral Tim Sloth Jørgensen (60), er tiltrådt en stilling som 'Senior Advisor' i Terma.

Terma kan nok have brug for gode råd, efter at den jyske producent af radarer og andet højteknologisk udstyr til både militære og civile formål for et par måneder siden måtte
fyre 58 mand

Tim Sloth Jørgensen mistede sit job som forsvarschef efter den meget omtalte sag med bogen "Jæger - i krig med eliten".

Bogen var skrevet af den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, og forsvaret forsøgte at bremse udgivelsen, fordi det mente, at bogen afslørede militærhemmeligheder.

Og så på arabisk
Pludselig dukkede en arabisk oversættelse af bogen op, og det viste sig, at den stammede fra Forsvarskommandoen.

To officerer fra Forsvarskommandoen, den tidligere kommunikationschef Lars Sønderskov og den tidligere it-chef Jesper Britze, erkendte at det var dem, som havde henholdsvis oversat bogen og lækket den til B.T.

I halen på den sag måtte forsvarschefen tage sit gode tøj og gå.

Pirater og arktiske områder
Hos Terma skal Tim Sloth Jørgensen beskæftige sig dels med forretningsmuligheder inden for bekæmpelse af pirateri, dels arbejde med nye forretningsmuligheder som følge af klimatiske forandringer i de arktiske områder.

Han skal således overvejende have fokus på internationale opgaver og markeder.

I kraft af sin viden og erfaring fra mere end 35 år på ledende poster i forsvaret skal Tim Sloth Jørgensen bidrage til yderligere udvikling af Termas forretningsmuligheder, skriver Terma i en pressemeddelse. Han tilknyttes afdelingen i Herlev.

Terma beskæftiger 1.200 medarbejdere og omsatte i regnskabsåret 2010/11 for 1.416 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.