Artikel top billede

Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Knap et år på posten nåede tidligere topchef i militæret, før han måtte gå som følge af Jægerbog-skandalen. Nu bliver han rådgiver for Terma.

Tidligere forsvarschef, admiral Tim Sloth Jørgensen (60), er tiltrådt en stilling som 'Senior Advisor' i Terma.

Terma kan nok have brug for gode råd, efter at den jyske producent af radarer og andet højteknologisk udstyr til både militære og civile formål for et par måneder siden måtte
fyre 58 mand

Tim Sloth Jørgensen mistede sit job som forsvarschef efter den meget omtalte sag med bogen "Jæger - i krig med eliten".

Bogen var skrevet af den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, og forsvaret forsøgte at bremse udgivelsen, fordi det mente, at bogen afslørede militærhemmeligheder.

Og så på arabisk

Pludselig dukkede en arabisk oversættelse af bogen op, og det viste sig, at den stammede fra Forsvarskommandoen.

To officerer fra Forsvarskommandoen, den tidligere kommunikationschef Lars Sønderskov og den tidligere it-chef Jesper Britze, erkendte at det var dem, som havde henholdsvis oversat bogen og lækket den til B.T.

I halen på den sag måtte forsvarschefen tage sit gode tøj og gå.

Pirater og arktiske områder

Hos Terma skal Tim Sloth Jørgensen beskæftige sig dels med forretningsmuligheder inden for bekæmpelse af pirateri, dels arbejde med nye forretningsmuligheder som følge af klimatiske forandringer i de arktiske områder.

Han skal således overvejende have fokus på internationale opgaver og markeder.

I kraft af sin viden og erfaring fra mere end 35 år på ledende poster i forsvaret skal Tim Sloth Jørgensen bidrage til yderligere udvikling af Termas forretningsmuligheder, skriver Terma i en pressemeddelse. Han tilknyttes afdelingen i Herlev.

Terma beskæftiger 1.200 medarbejdere og omsatte i regnskabsåret 2010/11 for 1.416 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere