Artikel top billede

Stor dansk teknologi-virksomhed fyrer 58 mand

Hårdt pressede offentlige budgetter er baggrunden for, at jysk high tech-virksomhed fyrer 58 medarbejdere i Jylland og på Sjælland.

Den jyske producent af radarer og andet højteknologisk udstyr til både militære og civile formål Terma, afskediger 58.

Terma, som i 2010/2011 omsatte for 1,3 milliarder kroner, har i alt 1.235 ansatte inklusiv de fyrede.

De 58 fyrede fordeler sig på både timelønsansatte og funktionærer og omfatter flere faggrupper.

Geografisk bliver der afskediget både i Termas hovedkvarter i Lystrup uden for Århus, i produktionen i Grenå og i afdelingen i Herlev i udkanten af København.

Pressede offentlige budgetter

Baggrunden for de mange afskedigelser er færre ordrer på grund af pressede offentlige budgetter på flere af Termas nøglemarkeder.

På grund af de færre ordrer bliver der mindre at lave i 2012 og 2013, og i den situation finder virksomheden det "tvingende nødvendigt at justere organisationen i henhold til."

Terma lover de fyrede medarbejdere både efteruddannelse, psykologbistand og etablering af en jobbank. Det Regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland er også blevet inddraget, oplyser Terma i en pressemeddelelse.

Terma var senest i medierne på grund af firmaets rolle i den spegede sag om udbuddet af det danske beredskabsnet. Her måtte Terma opgive at levere den kontrolrumssoftware, som selskabet havde vundet i et EU-udbud.

Terma har tidligere vundet ordren på at udvikle og producere den centrale strømforsyning til det europæiske satellitnavigationssystem Galileos første fire satellitter. I alt skal Galileo have 30 satellitter.

Udover de danske afdelinger er Terma også repræsenteret med datterselskaber og aktiviteter i Holland, Tyskland, USA og Singapore.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere