Artikel top billede

Politi: Her - og kun her - kan du politianmelde på nettet

Digitale anmeldelser til politiet skal indgives et sted - og kun ét sted - og ikke til Google, lyder det lidt undrende fra Rigspolitiet til danskere, der lægger deres politianmeldelser ud på nettet.

Læs også:

Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google

Google: Sådan kommer vi lækkede politi-data til livs

Politiet er overrasket over, at der ligger personfølsomme politianmeldelser fra danskere på Google, fordi danskerne misbruger en Google-funktion.

"Det er ikke særlig heldigt, at borgere kan misforstå det, så de tror, at de anmelder et eller andet til politiet, og så ikke gør det," siger pressechef Niels-Otto Fisker fra Rigspolitiet.

Han forklarer, at det kun er nogle ganske bestemte typer af forbrydelser, der kan anmeldes elektronisk, og det kun kan ske fra politiets egen hjemmeside.

"Jeg kan kun opfordre folk til, at hvis folk har noget at gøre med politiet på den ene eller anden måde, så skal det ske på www.politi.dk, såfremt det skal foregå elektronisk. Ikke andre steder," fastslår Niels-Otto Fisker.

Vil undersøge sagen

Google afviser at holde øje med de politi-sider, som Google automatisk opretter. Søgegiganten mener, at det må være op til politiet og danskerne selv.

Politiet kendte ikke til de uheldige anmeldelser, før Computerworld gjorde opmærksom på dem.

"Det er ikke en problemstilling, jeg har hørt om før, men det er da noget, jeg straks vil se nærmere på," siger Niels-Otto Fisker.

I flere tilfælde har persondata som kontaktoplysninger og i værste tilfælde et CPR-nummer ligget på Googles politi-sider siden 2008.

Læs også:

Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google

Google: Sådan kommer vi lækkede politi-data til livs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere