Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Dansk it-koncern fortsætter stor opkøbs-kampagne

Dansk it-koncern har i de seneste to år købt massevis af virksomheder. Nu er turen kommet til et stort norsk selskab, der bliver overtaget.

Læs også: Dansk it-koncern går amok i opkøb

Den danske it-koncern EG, der tidligere EDB Gruppen, har opkøbt norske NaviCom.

Koncernen, der ejes af kapitalfonden Nordic Capital, har med købet af NaviCom foretaget 10 opkøb inden for to år.

NaviCom er en sund virksomhed i Norge med et stærkt branchefokus, der passer godt ind i EG-koncernen.

"Med købet af norske NaviCom står vi endnu stærkere på det norske marked, specielt inden for brancherne bygge- og anlæg, olie og gas, industri og service samt detailhandel og fashion," siger Leif Vestergaard, der er direktør for EG-koncernen.

Fedt for begge parter

Bestyrelsesformand Lars Terney, der også partner i Nordic Capital, mener, at EG's talent skal findes i selskabet måde at gennemføre opkøb på.

Det særlige ved opkøbene er nemlig ifølge ham, at det foregår på en måde, så begge parter er interesserede i handlen og kan se fordelene ved den.

"Når EG har købt så meget op, så er det, fordi det passer strategisk, og de er dygtige til det," siger han til Børsen.

Og det er nok ikke helt forkert.

Direktøren i NaviCom, Leon Tveit, udtaler følgende i en pressemeddelelse om opkøbet:

"Vi måtte se i øjnene, at det næste skridt for en virksomhed i så hastig udvikling som vores krævede den store skala, og det får vi nu med EG-koncernen. Jeg ser frem til at blive en del af den største europæiske succes på Dynamics-markedet," siger han.

Leon Tveit var desuden medejer af NaviCom frem til 1. januar i år.

Han beholder posten som administrerende direktør i virksomheden, der fremover skal hedde EG NaviCom.

Ambitionerne er endnu mere internationale

EG har været på et sandt opkøbstogt de seneste år.

Men indtil videre har koncernen holdt sig på de nordiske breddegrader.

Men skandinaviskhed er ikke nødvendigvis et krav, når EG er på udkig efter nye opkøb.

"I første omgang er vores ambition i Norden, og så må vi se, hvad der sker derefter. Men der er ikke noget til hinder for, at det koncept vi laver, kan gå til andre lande," siger Leif Vestergaard til Børsen.

Opkøbet af NaviCom tilfører koncernen omkring 100 medarbejdere, og EG-koncernen beskæftiger dermed mere end 1.300 medarbejdere fordelt ud over mere end 20 byer rundt omkring i Skandinavien.

EG og NaviCom ønsker ikke at afsløre, hvor mange penge EG har måtte hive op af lommen i forbindelse med opkøbet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.