Artikel top billede

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har sat sig for at lære at programmere sammen med hundredetusindevis af nye programmører. Foto: www.nyc.gov.

Top-politikere vil lære at programmere

Toppolitikere er begyndt at interessere sig for JavaScript, og en ny bevægelse har indtil videre samlet over 260.000 spritnye programmører.

Læs også:
Dansk universitet sløjfer sine sidste papir-eksamener

Skod-it koster skolelærerne dobbeltarbejde  

Nej, det er ikke en 1. april-joke, men derimod et nytårsforsæt.
 
New Yorks republikanske borgmester, Michael Bloomberg, har sat sig som mål at lære at programmere JavaScript i 2012 sammen med hundredetusindevis af andre helt almindelige mennesker uden programmeringserfaring.
 
Det skriver BBC.
 
"Mit nytårsforsæt er at lære at kode med Codecademy 2012," skriver borgmesteren således på Twitter ifølge BBC.
 
260.000 nye programmører
Den noget overraskende udmelding - og mediestunt - foregår i forbindelse med begivenheden Code Year, hvor 2012 er udset som året, hvor alle kan lære at programmere.
 
I skrivende stund har over 260.000 mennesker tilmeldt sig JavaScript-online-kurset, der går ud på, at de frivillige deltagere hver uge får en mail med nye lektioner og opgaver, hvor de studerende får points og opmuntringer undervejs i kodelinjerne.

Kampagnen lover de mange nye programmører, at de vil udvikle "apps og hjemmesider, før de ved af det".

Code Year er en del af programmet Codecademy, som kom til verden i august 2011 i frustration over, at det skulle være så svært at lære programmeringens ædle kunst. Siden er omkring seks millioner online-kurser blevet gennemført.  
 
Londons borgmester er klar
En talsmand fra Londons borgmester, Boris Johnson, fortæller til BBC, at borgmesteren i briternes hovedstad også vil hoppe på kurset, hvis han skulle blive genvalgt ved kommunalvalget i starten af maj.
 
Boris Johnsons modstander, Ken Livingstone fra Labout-partiet, udelukker dog med det samme, at han vil kaste sig over koderne, fordi han ifølge BBC "ikke vil have tid til at tage nogle kurser i år".
 
Det kan man måske godt forstå, når man tænker på, at London skal være vært for de olympiske sommerlege.
 
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S) om, hvorvidt han vil følge i fodsporerne på sine udenlandske kolleger og kaster sig over tasterne i 2012.

Læs også:
Dansk universitet sløjfer sine sidste papir-eksamener

Skod-it koster skolelærerne dobbeltarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere