New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har sat sig for at lære at programmere sammen med hundredetusindevis af nye programmører. Foto: www.nyc.gov.

Top-politikere vil lære at programmere

Toppolitikere er begyndt at interessere sig for JavaScript, og en ny bevægelse har indtil videre samlet over 260.000 spritnye programmører.

Læs også:
Dansk universitet sløjfer sine sidste papir-eksamener

Skod-it koster skolelærerne dobbeltarbejde  

Nej, det er ikke en 1. april-joke, men derimod et nytårsforsæt.
 
New Yorks republikanske borgmester, Michael Bloomberg, har sat sig som mål at lære at programmere JavaScript i 2012 sammen med hundredetusindevis af andre helt almindelige mennesker uden programmeringserfaring.
 
Det skriver BBC.
 
"Mit nytårsforsæt er at lære at kode med Codecademy 2012," skriver borgmesteren således på Twitter ifølge BBC.
 
260.000 nye programmører
Den noget overraskende udmelding - og mediestunt - foregår i forbindelse med begivenheden Code Year, hvor 2012 er udset som året, hvor alle kan lære at programmere.
 
I skrivende stund har over 260.000 mennesker tilmeldt sig JavaScript-online-kurset, der går ud på, at de frivillige deltagere hver uge får en mail med nye lektioner og opgaver, hvor de studerende får points og opmuntringer undervejs i kodelinjerne.

Kampagnen lover de mange nye programmører, at de vil udvikle "apps og hjemmesider, før de ved af det".

Code Year er en del af programmet Codecademy, som kom til verden i august 2011 i frustration over, at det skulle være så svært at lære programmeringens ædle kunst. Siden er omkring seks millioner online-kurser blevet gennemført.  
 
Londons borgmester er klar
En talsmand fra Londons borgmester, Boris Johnson, fortæller til BBC, at borgmesteren i briternes hovedstad også vil hoppe på kurset, hvis han skulle blive genvalgt ved kommunalvalget i starten af maj.
 
Boris Johnsons modstander, Ken Livingstone fra Labout-partiet, udelukker dog med det samme, at han vil kaste sig over koderne, fordi han ifølge BBC "ikke vil have tid til at tage nogle kurser i år".
 
Det kan man måske godt forstå, når man tænker på, at London skal være vært for de olympiske sommerlege.
 
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S) om, hvorvidt han vil følge i fodsporerne på sine udenlandske kolleger og kaster sig over tasterne i 2012.

Læs også:
Dansk universitet sløjfer sine sidste papir-eksamener

Skod-it koster skolelærerne dobbeltarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.