Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

It-gigant i klinch med danske skattemyndigheder

Et stort dansk it-konsulenthus bestrider et krav fra Skat, der kræver penge af selskabet vedrørende forhold tilbage i 2005 og 2006.

Et større opgør mellem Skat og it-selskabet Accenture kan være under opsejling.

Det fremgår af et netop offentliggjort regnskab fra Accenture for regnskabsåret 2010/2011.

"En fællesnordisk skatterevision blev i 2007 indledt med fokus på finansårene 2005 og 2006. Skat har som resultat af revisionen fremsat krav om forhøjelse af den skattepligtige indkomst."

"Selskabet vil bestride dette krav," står der i it-konsulenthusets regnskab, der blev offentliggjort via Erhvervs - og Selskabsstyrelsen i januar 2012. 

Milliard-koncern i fremgang

Accenture A/S lander i år en omsætning på 1,4 milliarder kroner mod 1,2 milliarder kroner året før.

Årets resultat er 107 millioner kroner mod et overskud på 98,8 millioner kroner året forinden.

Også antallet af ansatte er steget fra fra 493 til 561.

Det fremadstormende selskab forventer endvidere, at både resultat og omsætning i 2011/2012 stiger med omkring 10 procent, fremgår det af regnskabet.

Tidligere underskud i millionklassen

Det fremgår ikke af regnskabet, hvilke beløb Skat så på i finansårene 2005 og 2006.

Men ifølge erhvervsdatabasen biq.dk var selskabets resultat før skat i regnskabsåret 2004/2005 på minus 193 millioner kroner.

Og i 2005/2006 ramte Accenture et underskud på 34 millioner kroner.

Omsætningen i de to regnskabsår var på henholdsvis 245 millioner kroner i 2004/2005, og 742 millioner kroner i det efterfølgende årsregnskab.

Appellerer beslutning

Computerworld har spurgt Accenture om beløbets størrelse i tvisten.

Men på nuværende tidspunkt har Accentures nordiske kommunikationsdirektør, Claus Wilkki, udelukkende denne kommentar:

"Vi har noteret Skats beslutning, men er overbevidste om, at vores position er rigtig og vil derfor appellere beslutningen," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere