Artikel top billede

Mozilla på vej med særlig Firefox til virksomheder

Den nye version af Firefox vil blive opgraderet sjældnere, så it-afdelingen får en chance for at følge med.

Computerworld News Service: Mozilla fortsætter planerne om at udgive en version af Firefox skræddersyet til organisationer, hvor it-afdelingen håndterer medarbejder-it fra en central konsol.

Den nye udgave af Firefox, der får navnet Extended Support Release (ESR), vil blive opdateret noget sjældnere end den almindelige version af browseren for at give it-afdelingerne tid nok til at foretage de nødvendige test, certificeringer og adaptioner af nye udgivelser.

Forslaget om at udvikle Firefox ESR har bevæget sig fra at være et "forslag" og til det, Mozilla kalder "en handlingsplan", fortalte repræsentant for Mozilla, Jay Sullivan, i et blogindlæg i denne uge.

"Udgivelserne til ESR vil komme en gang om året, hvor organisationer vil få en version af Firefox, som modtager sikkerhedsopdateringer, men som ikke laver ændringer i web eller Firefox Add-ons platformen," skriver han.

Mozilla samarbejder tæt med sin egen Enterprise User Working Group om projektet. "I løbet af de seneste måneder har vi modtaget rigtig god feedback på det oprindelige forslag fra Mozilla-fællesskabet, og vi tror i høj grad på, at ESR lever op til målsætningerne," skriver Jay Sullivan.

Mozilla vil offentliggøre flere implementerings-detaljer om Firefox ESR "inden for en uge" på diskussionsforummet Mozilla Dev Planning og via mailinglisten Enterprise User Working Group.

Analytiker for IDC, Al Hilwa, mener, at det er godt tænkt af Mozilla at udvikle Firefox ESR, eftersom større virksomheder går meget op i den hastighed hvormed software bliver udskiftet på medarbejdernes maskiner.

"Man kan argumentere for og imod den slags it-strategier og hvorvidt organisationerne bør opdatere hurtigere eller ej," skriver han i en mail. "Men man kan ikke diskutere med behovet for kontrol. Så i dette tilfælde har Mozilla valgt at imødekomme de ønsker og behov.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.