Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Netdoktor ud med sit første overskud

Sundhedsportalen Netdoktor har for første gang aflagt et regnskab med overskud. Selskabet befinder sig stadig i en højrisikabel branche, indrømmes det i regnskabet, og ny kapital er påkrævet.

Netdoktor, den danske sundhedspioner på nettet, er fortsat hårdt presset på økonomien.

Regnskabsåret 2002-2003, der sluttede ved udgangen af marts, gav det første overskud i selskabets historie på 3,6 millioner kroner.

Året før var der underskud på 48 millioner kroner.

Overskuddet har dog ikke noget med driften at gøre, men kan alene henføres til en omstrukturering, hvor selskabet har indgået en akkord med de største kreditorer og konverteret gæld til aktiekapital.

På driften gav Netdoktor således et underskud på 1,6 millioner kroner, hvilket dog er en klar forbedring i forhold til tidligere år. Til gengæld er omsætningen faldet med godt 10 millioner kroner til 36,5 millioner kroner.

Netdoktor, der startede som et iværksætterprojekt i Svendborg, har efterhånden boet på mange adresser og i mange lande. Hovedkontoret ligger nu på tredje sal i en ejendom på Frederiksberg, og der er droslet ned på de internationale aktiviteter.

Netdoktor A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/032001/02
Omsætning36,546,7
Resultat af primær drift (EBIT)-1,6-23,5
Resultat før skat 3,7-47,8
Resultat3,6-47,8
Egenkapital-5,1-140,4
Antal ansatte4174
I det seneste år er fokus rettet mod Danmark, Tyskland, Storbritannien og Spanien, mens aktiviteterne i Frankrig, Italien og Norge er afviklet. Portalerne i Østrig og Sverige kører videre gennem to datterselskaber på freelancebasis.

Netdoktor beskæftiger i dag 30 ansatte. Indtægterne stammer fra licenser til det bibliotek af artikler om sundhedsmæssige forhold, som selskabet har bygget op. Derudover hentes der penge hjem på portalerne, som Netdoktor driver under eget navn, og som hver måned besøges af 1,4 millioner europæere.

I det nuværende regnskabsår vil Netdoktor investere store beløb i nye produkter, og derfor er der udsigt til et nyt underskud, der skal dækkes ind med ny kapital. Ifølge regnskabet står aktionærerne klar med en ny pose penge til det formål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere