Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Endelig klar: Nu kommer der Intel-chip i smartphones

Intel er med to store aftaler med to store producenter for alvor på vej ind på markedet for chip til smartphones.

Computerworld News Service: Intel er endelig ved at bryde igennem til smartphone-markedet, der er i kraftig vækst, hvilket analytikerne beskriver som selskabets forsøg på at forsvare sit eget felt - og måske endda sin fremtidige stabilitet - fra en aggressiv konkurrent.

Ifølge Intels topchef, Paul Otellini, har selskabet underskrevet aftaler om at levere sine kommende Atom-chip til smartphones fra både Motorola og Lenovo.

Intel har stort set været låst ude af det lukrative smartphone-marked, så dette er et stort skridt fremad for chipproducenten.
Det udgør samtidig et større defensivt tiltag mod ARM-chippene, som har domineret markedet for chip til smartphones.
I takt med at flere og flere brugere har brugt deres smartphones til flere og flere ting, har pc-markedet - som er Intels hjemmebane - oplevet nedgang.

Skal sikre sig en bid af kagen

"Selvom Intel sælger hundrede millioner af chip om året, så leveres der årligt milliarder af ARM-chip, som anvendes i mere og mere avancerede apparater," fremhæver Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group.

"Hvis ikke Intel reagerer på denne trussel og sikrer sig en bid af kagen, så kan det ende med, at selskabets markedsandele bliver ædt op nedefra - i store træk ligesom hvad Intel i sin tid selv gjorde ved leverandørerne af mainframe- og RISC-chip." 

Ny smartphone fra Lenovo

Lenovo, som selv er en relativt ny spiller i smartphone-markedet, har under CES introduceret sin kommende K800.

Denne smartphone blev faktisk offentliggjort under Otellinis præsentation.

K800 bliver den første smartphone i verden til at anvende en chip med Intels x86-arkitektur, navnlig Atom Z2460.

Den kommer i handlen i løbet af andet kvartal i år i første omgang på det kinesiske marked.

På markedet i årets løb

Hvad angår Motorola, som er en gigant på smartphone-området, så har Intel sikret sig en flerårig aftale, der dækker både smartphones og tablets.

Motorolas første smartphone med en Atom-chip vil efter planen komme på markedet i løbet af andet halvår.

"Intel har kæmpet for at bryde igennem til smartphone-markedet," siger analytiker Patrick Moorhead fra Moor Insights & Strategy.

"Aftalerne med Lenovo og i særlig grad Motorola er et meget stærkt skridt fremad og demonstrerer Intels udvikling på dette område. De næste afgørende skridt vil være at høste nogle positive uafhængige anmeldelser af telefonerne samt at vinde applikationsudviklernes og teleselskabernes gunst, efterfulgt af lancering og gode salgstal."

Moorhead påpeger desuden, at ARM sidder på næste 100 procent af smartphone-market.

Det betyder, at Intels aftaler med Motorola og Lenovo udgør Intels første "troværdige bovskud" mod konkurrenten.

Læs også:

Under pres: Kan Intel vinde det mobile kapløb?

Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil

Intels CTO: Snart indtager vi din smartphone

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.