Endelig klar: Nu kommer der Intel-chip i smartphones

Intel er med to store aftaler med to store producenter for alvor på vej ind på markedet for chip til smartphones.

Computerworld News Service: Intel er endelig ved at bryde igennem til smartphone-markedet, der er i kraftig vækst, hvilket analytikerne beskriver som selskabets forsøg på at forsvare sit eget felt - og måske endda sin fremtidige stabilitet - fra en aggressiv konkurrent.

Ifølge Intels topchef, Paul Otellini, har selskabet underskrevet aftaler om at levere sine kommende Atom-chip til smartphones fra både Motorola og Lenovo.

Intel har stort set været låst ude af det lukrative smartphone-marked, så dette er et stort skridt fremad for chipproducenten.
Det udgør samtidig et større defensivt tiltag mod ARM-chippene, som har domineret markedet for chip til smartphones.
I takt med at flere og flere brugere har brugt deres smartphones til flere og flere ting, har pc-markedet - som er Intels hjemmebane - oplevet nedgang.

Skal sikre sig en bid af kagen
"Selvom Intel sælger hundrede millioner af chip om året, så leveres der årligt milliarder af ARM-chip, som anvendes i mere og mere avancerede apparater," fremhæver Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group.

"Hvis ikke Intel reagerer på denne trussel og sikrer sig en bid af kagen, så kan det ende med, at selskabets markedsandele bliver ædt op nedefra - i store træk ligesom hvad Intel i sin tid selv gjorde ved leverandørerne af mainframe- og RISC-chip." 


Ny smartphone fra Lenovo
Lenovo, som selv er en relativt ny spiller i smartphone-markedet, har under CES introduceret sin kommende K800.

Denne smartphone blev faktisk offentliggjort under Otellinis præsentation.

K800 bliver den første smartphone i verden til at anvende en chip med Intels x86-arkitektur, navnlig Atom Z2460.

Den kommer i handlen i løbet af andet kvartal i år i første omgang på det kinesiske marked.

På markedet i årets løb
Hvad angår Motorola, som er en gigant på smartphone-området, så har Intel sikret sig en flerårig aftale, der dækker både smartphones og tablets.

Motorolas første smartphone med en Atom-chip vil efter planen komme på markedet i løbet af andet halvår.

"Intel har kæmpet for at bryde igennem til smartphone-markedet," siger analytiker Patrick Moorhead fra Moor Insights & Strategy.

"Aftalerne med Lenovo og i særlig grad Motorola er et meget stærkt skridt fremad og demonstrerer Intels udvikling på dette område. De næste afgørende skridt vil være at høste nogle positive uafhængige anmeldelser af telefonerne samt at vinde applikationsudviklernes og teleselskabernes gunst, efterfulgt af lancering og gode salgstal."

Moorhead påpeger desuden, at ARM sidder på næste 100 procent af smartphone-market.

Det betyder, at Intels aftaler med Motorola og Lenovo udgør Intels første "troværdige bovskud" mod konkurrenten.

Læs også:

Under pres: Kan Intel vinde det mobile kapløb?

Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil

Intels CTO: Snart indtager vi din smartphone


Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kommer du i gang med outsourcing
Skaffer din virksomhed nemt alle de kompetencer, I har behov for – eller hæmmer manglen på medarbejdere med præcis de rette kernekompetencer undertiden jeres vækst? Mange virksomheder beslutter at afsøge muligheden for at outsource opgaver indenfor eksempelvis udvikling, men oplever også at det kan være vanskeligt at håndtere optimalt. Denne hvidbog kommer omkring en række af de risici og faldgruber, der kan være forbundet med outsourcing – og gennemgår nogle af de mest oplagte samarbejdsmodeller. Det gør det lettere at minimere eller afbøde nogle af de mest oplagte og ruster din virksomhed til bedre at give jer i kast med outsourcing.