Artikel top billede

Endelig klar: Nu kommer der Intel-chip i smartphones

Intel er med to store aftaler med to store producenter for alvor på vej ind på markedet for chip til smartphones.

Computerworld News Service: Intel er endelig ved at bryde igennem til smartphone-markedet, der er i kraftig vækst, hvilket analytikerne beskriver som selskabets forsøg på at forsvare sit eget felt - og måske endda sin fremtidige stabilitet - fra en aggressiv konkurrent.

Ifølge Intels topchef, Paul Otellini, har selskabet underskrevet aftaler om at levere sine kommende Atom-chip til smartphones fra både Motorola og Lenovo.

Intel har stort set været låst ude af det lukrative smartphone-marked, så dette er et stort skridt fremad for chipproducenten.
Det udgør samtidig et større defensivt tiltag mod ARM-chippene, som har domineret markedet for chip til smartphones.
I takt med at flere og flere brugere har brugt deres smartphones til flere og flere ting, har pc-markedet - som er Intels hjemmebane - oplevet nedgang.

Skal sikre sig en bid af kagen

"Selvom Intel sælger hundrede millioner af chip om året, så leveres der årligt milliarder af ARM-chip, som anvendes i mere og mere avancerede apparater," fremhæver Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group.

"Hvis ikke Intel reagerer på denne trussel og sikrer sig en bid af kagen, så kan det ende med, at selskabets markedsandele bliver ædt op nedefra - i store træk ligesom hvad Intel i sin tid selv gjorde ved leverandørerne af mainframe- og RISC-chip." 

Ny smartphone fra Lenovo

Lenovo, som selv er en relativt ny spiller i smartphone-markedet, har under CES introduceret sin kommende K800.

Denne smartphone blev faktisk offentliggjort under Otellinis præsentation.

K800 bliver den første smartphone i verden til at anvende en chip med Intels x86-arkitektur, navnlig Atom Z2460.

Den kommer i handlen i løbet af andet kvartal i år i første omgang på det kinesiske marked.

På markedet i årets løb

Hvad angår Motorola, som er en gigant på smartphone-området, så har Intel sikret sig en flerårig aftale, der dækker både smartphones og tablets.

Motorolas første smartphone med en Atom-chip vil efter planen komme på markedet i løbet af andet halvår.

"Intel har kæmpet for at bryde igennem til smartphone-markedet," siger analytiker Patrick Moorhead fra Moor Insights & Strategy.

"Aftalerne med Lenovo og i særlig grad Motorola er et meget stærkt skridt fremad og demonstrerer Intels udvikling på dette område. De næste afgørende skridt vil være at høste nogle positive uafhængige anmeldelser af telefonerne samt at vinde applikationsudviklernes og teleselskabernes gunst, efterfulgt af lancering og gode salgstal."

Moorhead påpeger desuden, at ARM sidder på næste 100 procent af smartphone-market.

Det betyder, at Intels aftaler med Motorola og Lenovo udgør Intels første "troværdige bovskud" mod konkurrenten.

Læs også:

Under pres: Kan Intel vinde det mobile kapløb?

Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil

Intels CTO: Snart indtager vi din smartphone

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere