Artikel top billede

Ubuntu skruer op for charmen i Windows-land

Her er nogle af de tiltag, der skal få familien Danmark til at vælge Linux.

At de teknikinteresserede it-folk godt kan lide Linux-baserede styresystemer, er vist ingen nyhed, men hvis distributionerne skal slå igennem til et bredere publikum, er der brug for en hovedrengøring og en polering.

Derfor har firmaet bag Ubuntu - det hedder Canonical - taget sig selv i kraven og renset ud i de dele af styresystemet, hvor støvet har lagt sig i et lidt for tungt lag.

Det er blandt andet systemindstillingerne, der skal gøres mere intuitive og sjovere at arbejde med i distributionen.

På websiden Ubuntuvibes kan du se skærmbilleder og læse mere.

Så lækker som Mac OS X

Canonical har netop frigivet en række skitser, der blandt andet viser en stribe nyheder, der handler om forbedringer i forbindelse med skærme, lyd, sikkerhed, strømbesparende funktioner.

Det skriver Linuxworld.

Mark Shuttleworth, manden bag distributionen, har tidligere erklæret, at Ubuntus målsætning er at være et operativsystem, der er lige så smukt og brugervenligt som MAC OS X.

Når man de skitserede målsætninger for næste udgave 12.04, der kommer til april, kan udviklerne komme tættere på den vision.

På det seneste har Ubuntu fokuseret mere på brugervenlighed.
Et eksempel på det tv-koncept, der blev fremvist ved CES-messen i Las Vegas i år.

I videoen kan du se mere om Ubuntu-tv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere