Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

TDC-nedbrud sendte politiets it-systemer i sort

Politiet var tirsdag uden kontakt med mail, sagsbehandlingssystemer og telefoni på grund af TDC-nedbrud.

Det var ikke kun hele politiets telesystem, som tirsdag gik i sort på grund af et nedbrud hos landets største teleselskab, TDC.

Også politiets it-systemer var ubrugelige i en periode under et mere end to timer langt nedbrud.

Hos Koncern-it hos Rigspolitiet, fortæller centerchef Ole Sørensen, at nedbruddet også berørte politiets kommunikationslinjer og efterlod it-systemerne ubrugelige. 

"Vores mail- og sagsbehandlingssystem er lige nede og vende. Alle de systemer, som kører med en klient/server-løsning, bliver i princippet berørt af det," siger Ole Sørensen.  
  
Med nedbruddet blev også forbindelsen mellem politiets centrale driftsmiljøer og de enkelte stationer ramt.

Han fortæller, at han ikke kender den nærmere årsag til nedbruddet, men at han vil bede TDC om en såkaldt rootcause-analyse og en forklaring på, hvad der skete.

"Jeg har tænkt mig at følge op på det. Jeg har selvfølgelig brug for at få en forklaring på, hvorfor det kan ske," siger Ole Sørensen, der ikke vil konkludere noget, før han har talt med TDC om hændelsen.

Ifølge centerchefen var det ikke det værst tænkelige tidspunkt, nedbruddet skete på, fordi der var relativt stille. Fredag aften havde eksempelvis været langt mere træls, siger han.

Han oplyser, at det så vidt han ved ikke blev nødvendigt at genstarte servere for at få de mange it-systemer op at køre igen, efter at de havde mistet forbindelsen med klienterne.

Onsdag formiddag er det kun call-flow systemet Solidus, der normalt håndterer opkaldene hos Københavns Politi, som er nede. Men alle telefoner virker igen.

Tirsdag aften så tingene en overgang værre ud, fordi både telefonsystemerne og 114-numrene var ude af drift. Derfor iværksatte politiet nødberedskab med alternative telefonnumre på mobiltelfoni.  

Nedbruddet hos TDC skyldes, at en backbone-router gik ned i telegigantens  MPLS-netværk, (Multi Protocol Label Switching) der er rygraden i firmaets krypterede kommunikationsnetværk, bekræfter firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.