TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

KMD beskyldes for at malke kommuner

KMD beskyldes for at sætte prisen op på monopol-områder og sænke prisen på konkurrence-udsatte områder hos kommunerne.

KMD's priser stiger fra 2011 til i år på næsten alle de cirka 180 produkter, som selskabet har de facto monopol på hos kommunerne.

Det skriver avisen Kommunen, der har fået adgang til priserne.

Avisen peger samtidig på, at KMD-priserne falder på de områder, hvor der er konkurrence.

Oplysningerne får ITEK's direktør Tom Togsverd til at kæde prisudviklingen på de to områder sammen.

"Som branche frygter vi, at der er tale om krydssubsidiering, hvor man bruger monopolindtægterne til at skabe sig en konkurrencefordel på de konkurrenceudsatte områder. Og det er ikke fair play set med mine øjne," udtaler Tom Togsverd til avisen.

Undrer sig og minister ind i sagen

Flere kommuner undrer sig over sammenfaldet. Blandt andet Viborg Kommune.

"Det ser jo meget mærkeligt ud. Der, hvor man er i konkurrence med andre, kan man godt finde ud af at tage en fornuftig pris, men på monopolområderne sætter man i stedet for priserne op," udtaler økonomi- og lønchef Jørgen Bach fra Viborg Kommune.

Og på Christiansborg fortæller it-ordfører Michael Aastrup Jensen fra Venstre, at han synes, det "lyder rystende". Han vil nu hive indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) ind i sagen.

KMD afviser: Vi følger KL-aftale
KMD selv afviser kritikken.

For det første stiger priserne på monopol-området kun det, som der er aftalt med KL i den såkaldte transitionsaftale, der blev indgået ved salget af KMD, fremfører KMD. 

Stigninger, der ifølge salgs- og marketingsdirektør Karen Nielsen fra KMD, skyldes blandt andet lønstigninger og funktionalitetsforbedringer til systemerne.

"Og det andet område er markedsbestemt, så det er afhængigt af udbud, markedsvilkår, og hvad der ellers sker på markedet," siger hun om prisfaldet på konkurrenceområderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.