Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD beskyldes for at malke kommuner

KMD beskyldes for at sætte prisen op på monopol-områder og sænke prisen på konkurrence-udsatte områder hos kommunerne.

KMD's priser stiger fra 2011 til i år på næsten alle de cirka 180 produkter, som selskabet har de facto monopol på hos kommunerne.

Det skriver avisen Kommunen, der har fået adgang til priserne.

Avisen peger samtidig på, at KMD-priserne falder på de områder, hvor der er konkurrence.

Oplysningerne får ITEK's direktør Tom Togsverd til at kæde prisudviklingen på de to områder sammen.

"Som branche frygter vi, at der er tale om krydssubsidiering, hvor man bruger monopolindtægterne til at skabe sig en konkurrencefordel på de konkurrenceudsatte områder. Og det er ikke fair play set med mine øjne," udtaler Tom Togsverd til avisen.

Undrer sig og minister ind i sagen

Flere kommuner undrer sig over sammenfaldet. Blandt andet Viborg Kommune.

"Det ser jo meget mærkeligt ud. Der, hvor man er i konkurrence med andre, kan man godt finde ud af at tage en fornuftig pris, men på monopolområderne sætter man i stedet for priserne op," udtaler økonomi- og lønchef Jørgen Bach fra Viborg Kommune.

Og på Christiansborg fortæller it-ordfører Michael Aastrup Jensen fra Venstre, at han synes, det "lyder rystende". Han vil nu hive indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) ind i sagen.

KMD afviser: Vi følger KL-aftale
KMD selv afviser kritikken.

For det første stiger priserne på monopol-området kun det, som der er aftalt med KL i den såkaldte transitionsaftale, der blev indgået ved salget af KMD, fremfører KMD. 

Stigninger, der ifølge salgs- og marketingsdirektør Karen Nielsen fra KMD, skyldes blandt andet lønstigninger og funktionalitetsforbedringer til systemerne.

"Og det andet område er markedsbestemt, så det er afhængigt af udbud, markedsvilkår, og hvad der ellers sker på markedet," siger hun om prisfaldet på konkurrenceområderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere