Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Mysterium: Ingen ved om Nokias topmobil sælger

Nokias nye topmobil kommer nu til Danmark, men det er et stort mysterium, hvordan den har klaret sig i andre europæiske lande.

Torsdag eller fredag lander Nokias nye topmobil, Lumia 800, i de danske butikker.

Mobilen er blevet udråbt som Nokias forsøg på et comeback i toppen af smartphone-markedet, hvor selskabet har haft det svært, men er det nu også en telefon, som danskerne vil tage til sig?

Telefonen har siden november været til salg i seks andre europæiske lande, og salgstallene her kan måske afsløre, hvor vellykket comebacket er.

Men det er et større mysterium, hvordan Lumia 800 har klaret sig, fortæller aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det er nok mest gætterier, indtil Nokia selv siger et eller andet," fortæller han.

Solgt i seks lande

Lumia 800 ramte de hollandske, tyske, britiske, franske, italienske og spanske butikker i november.

Fra Holland, Tyskland og Frankrig er der fra nogle teleselskaber og salgspartnere kommet meldinger om, at telefonen har toppet salgslisten.

"Det er en indikation af, at det går okay med salget," siger Morten Imsgard.

Billedet er dog mudret trods meldingerne.

"I England har det lydt fra kilder, at salget har været meget skuffende, og at Nokia opnåede en utrolig lille andel af julesalget," fortæller han.

Venter på salgstal

Nokia selv har ikke oplyst nogen salgstal, og tidligst torsdag den 26. januar, når det finske selskab kommer med årsregnskab, vil der komme tal på bordet.

Der er hos analytikerne vidt forskellige forventninger til salget af Lumia 800 i 2011.

Morten Imsgard forventer et salg på omkring en million eksemplarer, men andre analytikeres forventninger spænder mellem et par hundrede tusinde til to millioner.

"Det her afspejler meget godt, at det her er Nokias forsøg på et comeback, og det er nu engang lidt sværere at vurdere end business as usual," forklarer han.

Sydbank-analytikeren fortæller, at investorerne i disse dage holder øje med hvert enkelt pip, der kommer fra en Nokia-medarbejders mund. Ikke mindst om Lumia 800-salgstallene.

"Hele prissætningen af Nokia på børsen er i øjeblikket styret af indikationer af, hvordan det går (med Lumia 800's salgstal, red.)," siger han.

Morten Imsgard vurderer, at det formentlig er derfor, at Nokia er forsigtige med at melde noget som helst ud om salgstallene.

Har en enkelt analytiker andre forventninger end de offentliggjorte salgstal, kan der hurtigt sprede sig en negativ historie - også selvom salgstallet skulle opfylde Nokias egen forventning, fremhæver analytikeren.

Lumia 800 bliver den første Nokia-telefon i Danmark med Windows Phone.

Læs også: Test: Så god er Nokias nye topmobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere