Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Sidste udkald: Nokia går skæbnedag i møde

Onsdag finder verden ud af, om Nokia igen er på rette spor efter et hektisk år med krisetegn.

Onsdag klokken ni om morgenen holder Nokias topchef, Stephen Elop, måske sit livs vigtigste tale.
 
Den 47-årige canadier åbner Nokia-konferencen Nokia World, og han skal i sin tale overbevise analytikere og kunder om, at Nokias Windows Phone-satsning er på rette spor.
 
I februar besluttede netop Stephen Elop, at Nokia skulle skrotte de to platforme Symbian og MeeGo til selskabets smartphones, og i stedet skulle den finske virksomhed installere Microsofts Windows Phone på sine telefoner.
 
Indtil nu er der næsten ikke sluppet noget officielt ud om, hvor langt Nokia er i processen med at have sin første mobiltelefon med Windows Phone klar, men det forventer analytikerne at få at vide i denne uge på Nokia World-konferencen.
 
"Nokia skal fremvise mindst én Windows-telefon, og vigtigst af alt skal selskabet indikere, at den kommer i handlen meget hurtigt efter Nokia World," siger aktieanalytiker Morten Imsgard. 

Tre uger til at være klar med mobil

Nokia World-konferencen finder sted onsdag og torsdag, og der bør ifølge Morten Imsgard ikke gå mere end tre uger, før den nye telefon er klar i butikkerne.
 
"Stephen Elop skal bevise, at han har ændret Nokia, så selskabet kan eksekvere på sine nye produkter, så tiden mellem offentliggørelse af et nyt produkt og lancering ude i butikkerne er kort," fortæller analytikeren.
 
Allerede i februar, da Nokia valgte at satse på Windows Phone, gjorde Stephen Elop det klart, at Nokia ville være klar med en Windows-telefon inden årets udgang.
 
Og presset på Nokia for at nå den deadline er steget henover året, da salget af selskabets eksisterende smartphones med Symbian-platformen er styrtdykket.

Men et stort pres for at nå en deadline indebærer også en risiko for, at et produktet bliver behæftet med fejl eller mangler.
 
"Det er tæt på en katastrofe for selskabet, hvis kundernes første Windows-telefon er et produkt, hvor de fornemmer, at tingene kun er halvfærdige, bare fordi det blev lovet i februar, at telefonen skulle ud i 2011," vurderer Morten Imsgard.

Forventer billige Windows-telefoner

Selvom Nokia i februar indgik et decideret partnerskab med Microsoft, så har en række andre producenter af mobiltelefoner også Windows Phone i deres portefølje af smartphones.
 
Derfor bliver Nokia nødt til at skille sig lidt ud fra konkurrenter som HTC og Samsung, og her forventer Morten Imsgard, at Nokia vil vise, hvad der gør de finske Windows-mobiler unikke. 
"Med Nokias ejerskab af Navteq har selskabet en mulighed for at lave nogle kortløsninger, der er unikke for Nokia," fortæller Sydbank-analytikeren.

Det finske firma købte den Chicago-baserede navigationsvirksomhed Navteq for 42 milliarder kroner i 2007. 
 
Billige Windows-mobiler på vej
På konferencen forventer Morten Imsgard også, at Nokia løfter sløret for, hvordan selskabet vil adressere markedet for de billigere smartphones med hardware, der på specifikationssiden ligger et stykke efter Android-konkurrenterne.
 
"Microsoft og Nokia skal bevise, at snakken om processorkraft og RAM ikke er ligeså interessant ved Windows Phone, fordi den platform udnytter hardwaren bedre," siger han og tilføjer:
 
"Kan Nokia levere en oplevelse, der er smidigere på en billigere hardware, så har selskabet virkelig fat i den lange ende."
 
Nokia lancerede for nylig sin nye topmodel N9, der som den eneste mobiltelefon fra selskabet kører med platformen MeeGo. Selvom Nokia skrotter platformen, så forventes det, at en del af hardwaren går igen i Nokias kommende topmodel med den nyeste version af Windows Phone, Mango.

Indtil nu har Nokias Mango-telefon gået under kodenavnet Sea Ray.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere