Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Denne teknologi kan blive afløseren til DRAM

Nye teknologier er for alvor ved at komme op i fart, så de kan true DRAM.

Computerworld News Service: En ny form for ikke-volatil MRAM-hukommelse, der muligvis kan erstatte DRAM, er stille og roligt ved at finde vej til forskellige produkter.

Analytikere siger dog, at der kan gå lang tid, inden DRAM-teknologien bliver sendt på pension.

Everspin fortalte i sidste uge, at selskabets MRAM ('magnetoresistive random access memory') har fundet vej til produkter, der kræver pålidelig, hurtig, ikke-volatil hukommelse, der kan gemme data i tilfælde af strømsvigt.

MRAM har været under udvikling i årtier, og sidste år lovede Toshiba og Hynix at udvikle den nye memory-type i en grad, hvor den vil kunne erstatte DRAM og NAND flash. Men analytikere vurderer, at de høje omkostninger og den begrænsede densitet i hvert fald i begyndelsen vil begrænse MRAM til specialiserede markeder.

Sådan bruges MRAM

Everspins MRAM-produkter bliver brugt til storage og netværks-produkter fra Dell, som ledte efter hurtig, pålidelig, ikke-volatil hukommelse til at gemme data i tilfælde af strømsvigt, siger Phill LoPresti, der er administrerende direktør for Everspin.

Hukommelsen bliver desuden brugt i BMW racerbiler, kontrolcomputere til Airbus A350 og til industrielle automatiseringssystemer fra Siemens.

"Folk skal lige vænne sig til det, og der skal opbygges et økosystem omkring det, og det arbejder vi på," siger Phill LoPresti og tilføjer, at Everspin er den eneste virksomhed, der sælger MRAM-produkter.

MRAM kan erstatte visse netværks- og storageprodukter, hvor densiteten ikke betyder så meget, siger Mike Howard, der er senior ledende analytiker hos IHS iSuppli. MRAM bliver for eksempel brugt som alternativ til ikke-volatile SRAM i Dells produkter.

MRAM bliver for øjeblikket solgt i små mængder og vil sikkert først blive rigtig populært, når DRAM rammer muren, siger Mike Howard. Der er brugt mange penge på at udvikle DRAM, som desuden har en prisfordel.

MRAM virker lovende som hukommelsesteknologi, eftersom det kan nedskalere mere effektivt end DRAM og NAND flash, siger Jim Handy, der er analytiker hos Objective Analysis.

DRAM, og i høj grad også NAND flash, har en skaleringsgrænse, for i takt med at chipgeometrien mindskes, så bliver der mindre plads, og det betyder færre elektroner på et område, forklarer Jim Handy.

MRAM kan nemmere formindskes, "fordi det ikke er afhængigt af antallet af elektroner, der er fanget i et område," siger Jim Handy.

Der findes også andre typer hukommelse, som for eksempel det såkaldte 'phase-change memory' (PCM), som bliver støttet af Samsung og Micron, der kæmper om at blive afløseren til DRAM og NAND flash. Men hvis MRAM skal erstatte DRAM, så bliver det ved udgangen af dette årti, siger Jim Handy.

Har 300 kunder

Everspin har indset, at det tager tid for en ny type hukommelse at komme ind på markedet, og virksomheden sørger for i første omgang at holde fokus på enterprise-markedet. Virksomheden vil desuden promovere MRAM som hukommelsestypen til solid-state drev, siger Phill LoPresti.

"Vi får NAND til at virke bedre" ved at tilføje et ekstra cache-lag, siger han.

Virksomheden fortæller, at den har mere end 300 aktive kunder, og at den sikrede 250 designpriser for MRAM-produkter sidste år.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.