Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er planen for de strømbesparende ARM-servere

Servere med strømbesparende ARM-processorer er i støbeskeen. Se planen her.

Computerworld News Service: ARM regner med at sætte et voldsomt aftryk på servermarkedet fra 2014, når selskabets 64-bit processor-design kommer på hylderne, fortæller administrerende direktør, Warren East.

Serverproducenterne har annonceret eksperimentelle systemer med strømbesparende ARM-processorer, og det styrker selvtilliden hos virksomheden, fortalte Warren East under et interview i forbindelse med CES-showet i Las Vegas.

Men der kan gå flere år, inden virksomheden får opbygget de værktøjer og processor-arkitekturer, der skal til for at komme rigtigt ind på markedet, sagde han.

Har taget mange år

ARM indledte jagten på servermarkedet i 2008, og virksomheden indså allerede dengang, at rejsen ville vare seks år, lød det fra Warren East.

I dag findes ARM først og fremmest i smartphones og tablets, men der er voksende interesse for at bruge de strømbesparende processorer i servere for på den måde spare penge på datacentrene.

Der bliver allerede eksperimenteret med ARM i servere i dag, og Hewlett-Packard har annonceret ARM-baserede server-designs, mens Nvidia mikser virksomhedens Tegra 3 chip og grafiske processorer i en supercomputer i Barcelona.

Men som den sidst ankomne vil ARM skulle slå både Intel og Advanced Micro Devices, hvis x86 chip dominerer datacentrene i dag. ARM's eksisterende processorer er kun 32-bit mod 64-bit til x86, og Warren East anerkender, at det tæller ned, især i forhold til servere.

"Der findes en hel del server-applikationer, hvor softwaren er skrevet ud fra forudsætningen om, at der findes en 64-bit processor. ARM i dag er en 32-bit processor, og derfor er vi bare nødt til at acceptere det faktum, at de server-workloads, der kræver 64-bit, der kan vi ikke være med," sagde Warren East.

ARM for sent ude?

ARM introducerede sin første 64-bit mikroprocessor-arkitektur, ARM v8, i oktober, men prototyper til forbruger- og virksomhedssystemer forventes ikke færdige før 2014. ARMv8 vil køre med mere hukommelse og storage, og det er vigtigt for applikationer, der skal køre på servere.

"Det kommer. Hvis vi havde sagt for 10 år siden, at vi ville ind på servermarkedet i 2012, så var vi nok startet med 64-bit noget før, og så ville vi være hurtigere klar. Men der er ingen grund til bekymring. Jeg tror, vi har den rigtige timing," sagde Warren East.

Mens ARM arbejder sig vej ind på servermarkedet, har Intel udsendt nye strømbesparende chip, der skal konkurrere med ARM på smartphone- og tabletmarkedet.

Under CES annoncerede Intel, at virksomhedens Atom-processor, med kodenavnet Medfield, vil kunne bruges i fremtidens smartphones fra Lenovo og Motorola.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.