Artikel top billede

Foto: Petr Kovar

Kommune lukker webside efter sjusk med cpr-numre

Dansk kommune havde ingen anelse om, at den udstillede flere borgeres cpr-numre på kommunens webside. Nu lukkes websiden ned.

Læs mere:

Borger afslører kommune i sjusk med borgernes cpr-numre

Rebild kommune tager nu konsekvensen af, at flere borgeres personlige og private oplysninger er blevet offentliggjort på internettet.

Det kan du læse om her.

"Vi lukker ned for den database, der er problemer med," siger Lars Schou, direktør i Rebild kommune.

Han lover desuden, at der først bliver åbnet for adgangen, når problemerne er blevet løst.

"Nu skal der ryddes op," siger han.

Helt overrasket

Oplysningerne om de lækkede data kom som en komplet overraskelse for direktøren, da Computerworld ringede for at spørge om, hvor mange sager det drejer sig om.

"Jeg har ingen anelse om, hvor mange personlige oplysninger, der ligger på vores webside. Jeg har først hør om problemet nu," siger Lars Schou.

Computerworld har eller fået en henvendelse fra en borger i din kommune. Han oplyser, at han har gjort kommunen opmærksom på problemerne for flere år siden?

"Det kan jeg ikke udelukke, men jeg har ikke hørt om det tidligere. Det er nyt for mig." 

Læs mere:

Borger afslører kommune i sjusk med borgernes cpr-numre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere