Artikel top billede

Der kommer mere og mere malware på din Mac

Antallet af sikkerhedstrusler mod Mac steg markant i 2011 men ligger stadig langt under niveauet på Windows.

Computerworld News Service: Der skete en markant stigning i antallet af sikkerhedstrusler mod Apples Mac-computere i 2011, som dog stadig ligger langt under niveauet for Windows-pc'er, påpeger F-Secure Labs i et blogindlæg.

Fra april til december 2011 blev der sammenlagt opdaget 58 nye unikke varianter, skriver F-Secure Labs' Threat Research-team.

29 af disse er 'trojanske downloadere,' som F-Secure beskriver som en særlig type trojaner, der i det skjulte downloader skadelige filer fra en fjernserver og derefter installerer og kører disse filer.

Blogindlægget Mac Malware Summary 2011 (Q2/Q3/Q4) sammenligner ikke direkte opgørelsen for 2011 med antallet af trusler på Mac i 2010 eller med antallet på Windows.

F-Secure skriver blot, at selv om antallet på Mac er steget i 2011, så er det stadig væsentligt mindre end på Windows.

Bagdøre

Bagdøre udgør den næstmest udbredte trusselskategori med 15 nyopdagede trusler.

Bagdøre beskrives som værktøjer til fjernadministration, der er designet til at undgå at blive opdaget af forskellige sikkerhedsmekanismer for på den måde at give mulighed for i det skjulte at kontrollere et program, en computer eller et netværk.

Der er også blevet opdaget syv nye trojanere, som F-Secure beskriver som ikke-replikerende, vildledende programmer, der udfører flere opgaver, end hvad brugeren har viden om eller giver tilladelse til.

Derudover er der i 2011 opdaget syv nye falske antivirusprogrammer til Mac, som brugerne bliver narret til at købe og selv installere, men som oftest faktisk ikke fungerer.

F-Secures blogindlæg påpeger, at malware-tendensen på Mac ikke følger den generelle udvikling for Apples markedsandele, men derimod at nye trusler fremkommer i en slags bobleøkonomier.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.