Artikel top billede

Google lukker tjenester på stribe

Google lægger en hel stribe af tjenester på huggeblokken.

Computerworld News Service: Google luger fortsat ud i sine services. 

Nu lukker selskabet ned for blandt andet Picnik, Google Message Continuity og Needlebase, ligesom det vil foretage ændringer i flere andre services.

Google opkøbte Picnik i 2010 med den hensigt at integrere servicen til billedredigering med online-billedalbummet Picasa.

"Vi tage servicen ud af drift 19. april 2012, så Picnik-teamet kan fortsætte med at skabe deres fotoredigerings-magi på tværs af flere Google-produkter," skriver Dave Girouard, der er vice president of product management, i et blogindlæg fredag.

Backup af Exchange

Google trækker også stikket på Google Message Continuity, der er selskabets service til backup af e-mail fra Microsoft Exchange.

Siden lanceringen har "hundredvis" af virksomheder tilmeldt sig servicen, men det står klart, at der er langt større interesse for Google Apps, skriver Dave Girouard.

"Vi har besluttet, at vi fremover vil fokusere indsatsen på Google Apps og stopper understøttelsen af GMC," skriver han.

Google vil desuden 20. april lukke ned for data management-platformen Neddlebase samt for Social Graph API, der ikke bruges i nogen stor udstrækning.

Selskabet vil heller ikke længere tilbyde en klientbaseret version af Urchin, der er det analyseprodukt, som Google Analytics er bygget på. Der vil i stedet blive fokuseret på online-løsningen Analytics.

Vil åbne kildekode

Derudover planlægger Google at åbne kildekoden til Sky Maps, som er en applikation til Android, der ved hjælp af blandt andet GPS viser brugerne stjernebillederne, som de står på himlen på det givne tidspunkt.

Google håber at få studerende til at anvende Sky Maps i projekter i kraft af et partnerskab med Carnegie Mellon University.

Sidste år offentliggjorde Google ligeledes lukningen af flere andre produkter og services heriblandt Buzz, Code Search, Jaiku, Aardvark, Fast Flip, Sidewiki og Image Labeler.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere