Artikel top billede

Hacker knækker 100.000 Facebook-konti

Tusindvis af Facebook-brugere og kreditkortholdere er tilsyneladende kommet i krydsild i et igangværende hackeropgør.

Computerworld News Service: En hacker, der hævder at handle i forsvar for Israel, har offentliggjort login-oplysningerne til 100.000 Facebook-brugerkonti, der angiveligt tilhører arabiske personer, som del af et tilsyneladende opgør mellem israelske og arabiske hackere.

Hackeren, der kalder sig Hannibal, offentliggjorde lørdag login-oplysningerne i fire dele på Pastebin og på 14 websites til fildeling.

I en kort tekst, der introducerer dataene, hævder denne hacker at være i besiddelse af kontooplysninger til 30 millioner e-mailkonti, 10 millioner bankkonti og fire millioner kreditkortkonti tilhørende "arabere fra hele verden."

Hannibal lader dog til at foreslå en våbenhvile i hackeropgøret med henvisning til, at den angivelige hackeraktivitet mod Israel er stilnet af de seneste dage.

Han aflægger dog et selvhøjtideligt løfte om igen at komme til Israels forsvar, hvis der bliver behov for det:

"Hvis de (hackere mod Israel, red.) igen viser sig, vil jeg igen komme for at redde Israel. Stol på mig. Jeg vil altid være der."
Har offentliggjort mange data
E-mail sendt til den e-mailadresse, som Hannibal oplyser på Pastebin, afvises af hostingleverandøren.

Siden 13. januar har denne Hannibal af adskillige omgange offentliggjort login-oplysninger til et stort antal e-mail- og Facebook-konti.

Facebook oplyste i sidste uge i forbindelse med en af disse offentliggørelser, at en tredjedel af disse login-oplysninger var gyldige, men at halvdelen ikke var associeret med faktiske Facebook-konti.

"Dette repræsenterer ikke et hack af Facebook eller af nogens Facebook-profiler," udtaler Facebook.

Facebook fremhæver desuden, at virksomheden validerer hvert eneste forsøg på at logge ind på sitet, hvad enten det anvendte kodeord er korrekt eller ej, for at skanne efter skadelig aktivitet.

Tidligere på måneden offentliggjorde en hacker, der kalder sig "oxOmar", titusinder af kreditkortnumre fra israelske borgere. Israels banktilsyn oplyste dog efterfølgende, at kun 15.000 af disse numre var i aktiv brug.

Kort tid derefter offentliggjorde Twitter-brugeren Omer Cohen eller "0xOmer" 400 kreditkortnumre og udløbsdatoer tilhørende saudiarabiske kortholdere.

Omer Cohen offentliggjorde dog ikke kortenes såkaldte CVC-nummer eller kontrolcifre, som er trykt på bagsiden af de fleste betalingskort, og som skal bruges ved onlinebetalinger.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.