Artikel top billede

TDC skruer op: Nu skal du betale mere for fastnet

TDC hæver priserne på et af de områder, hvor selskabet sidder tungt på markedet.

Danmarks største teleselskab, TDC, hæver prisen for opkald fra fastnet til mobil med 10 procent, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det sker, selv om prisen for at telefonere med især mobiltelefoner generelt har været for nedadgående i mange år.

På fastnet-området er der imidlertid ikke meget konkurrence, da TDC med omkring en million fastnet-kunder sidder på 81 procent af markedet.

Udnytter markedsposition

Forbrugerrådet mener, at TDC med prisstigningen udnytter sin markedsposition.

"Var der reel konkurrence på fastnet-markedet ville TDC ikke kunne slippe afsted med at hæve priserne," siger chefkonsulent Martin Salamon til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han mener, at det er en 'guldgrube' for TDC at hæve prisen fra fastnet til mobil, fordi et stigende antal opkald går denne vej.

Vedligehold

Hos TDC peger chef for TDC Privat Anders Jensen på, at prisstigningen skyldes, at færre og færre anvender fastnet, men at nettet stadig skal vedligeholdes, hvilket koster penge.

"Det er en måde at sikre, at vi fortsat kan understøtte teknikken så effektivt som muligt," siger han til avisen.

TDC har ifølge avisen i de seneste år også skruet op for det månedlige abonnement for fastnet-telefoner, skruet på opkaldsafgiften og skiftet fra betaling per sekund til betaling per minut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere