Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Motorola: iPhone 4S og iCloud bygger på vores patent

Motorola stævner igen Apple med kradse beskyldninger om, at både iPhone 4S og iCloud bygger på Motorola-patenter.

Computerworld News Service: Motorola stævner Apple med anklager om overtrædelse af seks patenter i iPhone 4S, hvoraf de fire patenter har at gøre med iCloud.

Retspapirerne nævner de samme seks patenter, som Motorola også henviste til i sin klage over Apple i 2010 samme sted.

Motorola forsøgte at tilføje iPhone 4S og iCloud til listen over Apple-produkter i den gamle retssag, men dommeren afgjorde, at det var for sent.

Det nye sagsanlæg er bemærkelsesværdigt i den langvarige kamp mellem Motorola og Apple, eftersom den må være blevet sanktioneret af Google, fortæller Florian Mueller, der har fulgt sagerne om mobile patenter tæt, i et blogindlæg. Florian Mueller er patentekspert og bliver nogle gange betalt for sit arbejde af for eksempel Microsoft.

Opkøbsaftalen mellem Google og Motorola kræver, at Motorola ikke igangsætter nye sager, der har at gøre med intellektuel ejendom, uden først at have fået Googles accept. Det betyder, at Google eksplicit må have givet Motorola lov til at forfølge sagen mod Apple.

Mange eksperter tror, at Google i sin tid sagde ja til at købe Motorola på grund af telefon-producentens omfattende patentportefølje, der blev interessant, da Android begyndte at komme under angreb i retten fra virksomheder som Microsoft og Apple.

Apple og Motorola har taget kampen så langt som til den amerikanske internationale handelskommission, der for nyligt afgjorde, at Motorola ikke overtræder tre af Apples patenter.

De tyske myndigheder har også taget Motorolas side ved at udsende et forbud mod Apples salg af visse produkter i landet. 

Motorola og Microsoft kæmper også på patentområdet. De mange juridiske slåskampe tærer på Motorola, der for nyligt brugte udgifterne til retssager og øget konkurrence som forklaring på forventede svage økonomiske resultater.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere