Artikel top billede

Motorola: iPhone 4S og iCloud bygger på vores patent

Motorola stævner igen Apple med kradse beskyldninger om, at både iPhone 4S og iCloud bygger på Motorola-patenter.

Computerworld News Service: Motorola stævner Apple med anklager om overtrædelse af seks patenter i iPhone 4S, hvoraf de fire patenter har at gøre med iCloud.

Retspapirerne nævner de samme seks patenter, som Motorola også henviste til i sin klage over Apple i 2010 samme sted.

Motorola forsøgte at tilføje iPhone 4S og iCloud til listen over Apple-produkter i den gamle retssag, men dommeren afgjorde, at det var for sent.

Det nye sagsanlæg er bemærkelsesværdigt i den langvarige kamp mellem Motorola og Apple, eftersom den må være blevet sanktioneret af Google, fortæller Florian Mueller, der har fulgt sagerne om mobile patenter tæt, i et blogindlæg. Florian Mueller er patentekspert og bliver nogle gange betalt for sit arbejde af for eksempel Microsoft.

Opkøbsaftalen mellem Google og Motorola kræver, at Motorola ikke igangsætter nye sager, der har at gøre med intellektuel ejendom, uden først at have fået Googles accept. Det betyder, at Google eksplicit må have givet Motorola lov til at forfølge sagen mod Apple.

Mange eksperter tror, at Google i sin tid sagde ja til at købe Motorola på grund af telefon-producentens omfattende patentportefølje, der blev interessant, da Android begyndte at komme under angreb i retten fra virksomheder som Microsoft og Apple.

Apple og Motorola har taget kampen så langt som til den amerikanske internationale handelskommission, der for nyligt afgjorde, at Motorola ikke overtræder tre af Apples patenter.

De tyske myndigheder har også taget Motorolas side ved at udsende et forbud mod Apples salg af visse produkter i landet. 

Motorola og Microsoft kæmper også på patentområdet. De mange juridiske slåskampe tærer på Motorola, der for nyligt brugte udgifterne til retssager og øget konkurrence som forklaring på forventede svage økonomiske resultater.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere