Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Brev fra KL: Derfor vil vi forhandle om KMD-systemer

Her er brevet, hvor KL-bossen beskriver, hvordan en passende deling af KMD-systemer sker mellem nyt supercenter og kommunerne.

Læs også: Kommuner dropper forhandling om milliard-systemer

I løbet af i år er planen, at Udbetaling Danmark skal stå for overførsel af 180 milliarder kroner årligt.

Øvelsen, der flytter mange opgaver væk fra kommunerne, betyder samtidig, at en stribe af KMDs monopol-systemer også skal anvendes i det nye regi.

Herunder er et brev fra KL-formand, Jan Trøjborg, der den 5. april 2011 skriver til kommunerne om delingen af it-systemerne mellem kommunerne og Udbetaling Danmark og forhandlinger mellem kommunerne og KMD. 

Forhandlinger der reelt aldrig blev til noget. Læs mere om det her.

Brevet:

Deling af it-systemer mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

I forbindelse med overførsel fra kommunerne til Udbetaling Danmark af myndighedsansvaret for folkepension, førtidspension, barseldagpenge, boligstøtte og familieydelsesområdet, skal kommunerne og Udbetaling Danmark deles om 14 af KMD's 17 it-monopolløsninger.

KL vil på en baggrund anbefale alle kommuner at lade KOMBIT forestå den samlede forhandling med KMD på de berørte områder, idet de enkelte kommuner fortsat vil være kontraktholdere. På vegne af Udbetaling Danmark indgår ATP en aftale med KMD for de opgaver, som ATP skal yde administrativ bistand til.

Den samlede omlægning skal gennemføres på en sådan måde, at den totale betaling til KMD forbliver uændret, herunder at det sikres, at Transitionsaftalen respekteres.

KOMBIT har i forvejen det praktiske arbejde omkring Transitionsaftalen, og det foreslås derfor, at KOMBIT varetager forhandlingen af it-kontrakterne med KMD på vegne af kommunerne og ATP. KOMBIT er allerede i gang med at skabe grundlaget for en måling af kommunernes nuværende betalinger til KMD. KOMBIT varetager dermed forhandlingen og den løbende opfølgning, men det er fortsat den enkelte kommune, der underskriver kontrakten.

ATP har allerede anmodet KOMBIT om at varetage forhandlingen af deres kontrakt for overgangsperioden. Det anbefales derfor, at KOMBIT får et tilsvarende mandat på kommunernes vegne.

Med venlig hilsen
Jan Trøjborg 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.