Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen vil fyre 30 medarbejdere

Erhvervsstyrelsen afskediger 30 ansatte hos myndigheden. Fyringsrunden tvinger myndigheden til effektiviserringer af it.

Erhvervsstyrelsen har informeret 30 medarbejdere om at, styrelsen påtænker at afskedige dem.

Det fortæller Betina Hagerup, der er direktør for myndigheden.

Erhvervsstyrelsen, der en fusion af det tidligere Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, It- og Telestyrelsen og Erhvervs og Byggestyrelsen, afskedigede så sent som i oktober 36 ansatte. 

Både dengang og nu er enkelte ansatte på både it-drift og udvikling ramt af fyringsrunderne, der denne gang skyldes et sparekrav på 20 millioner kroner, fortæller myndighedens direktør, Betina Hagerup.

Hun vil ikke oplyse hvor mange it-stillinger der er truet, men fortæller, at afskedigelserne rammer alle medarbejdergrupper på alle niveauer.

"Det er klart, at vi bliver jo nødt til at lave nogle rationaliseringer som følge af de her afskedigelser." siger hun.

Hun fortæller, at myndigheden har kigget på de synergieffekter det vil give, at have sammenlagt tre styrelser.

"Men det kommer ikke til at påvirke vores it-moderniseringsprojekt som sådan," siger hun.

Det er især dobbeltfunktioner der er opstået som følge af sammenlægningen, hvor it-driften kan effektiviseres, siger hun.   

De 30 ansatte er  blevet partshørt, sådan som reglerne for afskedigelse i det offentlige foreskriver. 

Det er det første skridt på vejen mod en egentlig afskedigelse i offentligt regi. Først efter dette tidsrum træffer myndigheden en egentlig afgørelse af, om fyringerne skal gennemføres.  

Erhvervsstyrelsen havde forud for den nye afskedigelsesrunde omkring 570 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere