Artikel top billede

Facebook går på børsen

Facebook vil om få dage tage skridtet fra privatejet til børsnoteret selskab. Selskabet venter, at noteringen vil udløse en aldeles svimlende værdi.

Efter lang tids forlydender og rygter, er verdens største sociale site, Facebook, nu på vej på børsen.

Facebook er således ved at lægge sidste hånd på de indledende manøvrer og ventes således at indlevere den endelige ansøgning om at blive børsnoteret allerede i denne uge.

Den nøjagtige timing er dog ikke endeligt fastlagt, hedder det, og derfor kan datoen endnu nå at blive udskudt.

Angiveligt sigter Facebook efter at ramme en markedsværdi på mellem gigantiske 75 milliarder og 100 milliarder dollar - 425 milliarder og 565 milliarder kroner.

Børsnoteringen skal skaffe penge i kassen til at finansiere Facebooks fortsatte ekspansion, hedder det.

Den er nødvendig for at modstå konkurrencen fra rivaler på det sociale marked som især Twitter og Google, der med Google+ har fået et slagkraftigt våben mod Facebook.

Ifølge Bloomberg arbejder Facebook-ledelsen måske med en plan om at sætte prisen i den lave ende for at ægge investorer til at komme ud af busken og sikre sig, at aktiekursen vil stige efter børsnoteringen.

Børsnoteringen af Facebook vil komme i kølvandet på børsnoteringer af hele lang række amerikanske, sociale websites i 2011, skriver Bloomberg.

De tæller blandt andre LinkedIn, Groupon, Pandora Media og Zynga.

Der har i flere år været opmærksomhed om en oplagt børsnotering af Facebook.

Stifter Mark Zuckerberg har imidlertid udskudt noteringen, fordi han har ønsket, at selskabets ansatte - hvoraf mange står til at høste en betragtelig gevinst ved en børsnotering - skal fokusere på yderligere produktudvikling fremfor fede penge-udbetalinger.

Facebook som selskab har ikke tidligere haft særlig meget grund til at fremskynde en børsnotering, da selskabet på ingen måde er i pengenød.

Læs også:

Zuckerberg udskyder børsnotering af Facebook.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Du kan blive medejer af Facebook fra april 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.