Artikel top billede

Facebook går på børsen

Facebook vil om få dage tage skridtet fra privatejet til børsnoteret selskab. Selskabet venter, at noteringen vil udløse en aldeles svimlende værdi.

Efter lang tids forlydender og rygter, er verdens største sociale site, Facebook, nu på vej på børsen.

Facebook er således ved at lægge sidste hånd på de indledende manøvrer og ventes således at indlevere den endelige ansøgning om at blive børsnoteret allerede i denne uge.

Den nøjagtige timing er dog ikke endeligt fastlagt, hedder det, og derfor kan datoen endnu nå at blive udskudt.

Angiveligt sigter Facebook efter at ramme en markedsværdi på mellem gigantiske 75 milliarder og 100 milliarder dollar - 425 milliarder og 565 milliarder kroner.

Børsnoteringen skal skaffe penge i kassen til at finansiere Facebooks fortsatte ekspansion, hedder det.

Den er nødvendig for at modstå konkurrencen fra rivaler på det sociale marked som især Twitter og Google, der med Google+ har fået et slagkraftigt våben mod Facebook.

Ifølge Bloomberg arbejder Facebook-ledelsen måske med en plan om at sætte prisen i den lave ende for at ægge investorer til at komme ud af busken og sikre sig, at aktiekursen vil stige efter børsnoteringen.

Børsnoteringen af Facebook vil komme i kølvandet på børsnoteringer af hele lang række amerikanske, sociale websites i 2011, skriver Bloomberg.

De tæller blandt andre LinkedIn, Groupon, Pandora Media og Zynga.

Der har i flere år været opmærksomhed om en oplagt børsnotering af Facebook.

Stifter Mark Zuckerberg har imidlertid udskudt noteringen, fordi han har ønsket, at selskabets ansatte - hvoraf mange står til at høste en betragtelig gevinst ved en børsnotering - skal fokusere på yderligere produktudvikling fremfor fede penge-udbetalinger.

Facebook som selskab har ikke tidligere haft særlig meget grund til at fremskynde en børsnotering, da selskabet på ingen måde er i pengenød.

Læs også:

Zuckerberg udskyder børsnotering af Facebook.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Du kan blive medejer af Facebook fra april 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere