Artikel top billede

Rapport: Spild af penge at give politiet smartphones

Det har været spild af penge at udstyre de britiske politibetjente med smartphones. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Det har kostet omkring 710 millioner kroner at udstyre det britiske politi med smartphones.

Og det har ifølge National Audit Office - Storbritanniens statslige revisionsmyndighed - ikke har været pengene værd.

National Audit Office fremlægger det sådan, at selv om de mobile enheder har gjort det muligt for mange af politistyrkerne at være mere tilstede på gaden, så har de kontante besparelser "været begrænsede," hedder det.

'"Kun hver femte politistyrke har brugt de mobile enheder på en effektiv måde til at forbedre deres økonomi og arbejdsgange."

Hurtig udrulning

Business casen for projektet Mobile Information Programme, der er finansieret af det britiske indenrigsministerium og forvaltet af det såkaldt ikke-ministerielle offentlige organ National Policing Improvement Agency (som er i færd med at blive nedlagt), havde fokus på en hurtig udrulning af mobile enheder, oplyser National Audit Office i en rapport.

I december 2010 var der blevet udrullet omkring 41.000 mobile enheder, hvilket ifølge National Audit Office bragte projektet "væsentligt foran tidsplanen."

Men Storbritanniens statslige revisionsmyndighed fastslår, at der ikke i tilstrækkelig grad er blevet overvejet præcist hvordan politiet skulle anvende mobilteknologien.

Ligeledes har det ikke været fokus på størrelsen af de lokale udgifter eller hvor realistiske, de erklærede frister har været. 

Nul fingeraftryk

Projektet har endnu ikke gjort betjentene i stand til at foretage kontrol af fingeraftryk ved hjælp af deres smartphones, hvilket ellers var et af hovedmålene for udrulningen af de mobile enheder.

Betjentene bruger nu faktisk mere tid væk fra stationen, men det estimeres, at det i gennemsnit drejer sig om kun 18 minutter per vagt, når man tager højde for en betragtelig variation mellem de forskellige politistyrker, beskrives det i rapporten.

Sådan anvender betjentene deres smartphones

Amyas Morse, der er chef for National Audit Office, konkluderer:

"Der blev kigget for lidt på behovet for disse mobile enheder og hvordan de ville blive brugt.

"I de fleste af politistyrkerne har der indtil videre ikke vist sig nogen anden fordel, end at det har gjort det muligt for betjentene at tilbringe mere tid uden for stationen," hedder det. 

Ud af de 32 politikstyrker, der har svaret på en spørgeundersøgelse udført af National Audit Office, angiver kun 10, at der har været en eller anden form for kontant besparelse, og disse er alle "relativt små."

Indsender anmeldelser

Storbritanniens politi anvender i dag deres smartphones til at udfylde og indsende anmeldelser af kriminalitet og efterretningsrapporter, mens der nu bruges mindre tid på at indhente oplysninger over radioen.

Men 22 af de responderende politistyrker "angiver ulemper i forbindelse med projekter angående mobilteknologien," fremhæves det i rapporten fra National Audit Office.

"Erfaringen med at implementere mobilteknologi understreger den udfordring, der er at gennemføre en samlet it-strategi på tværs af 43 politistyrker, der har hver deres specialudviklede systemer, der understøtter deres individuelle forretningsprocesser."

Offentliggørelsen af rapporten fra National Audit Office kommer dagen efter en nyhed i medierne om, at det britiske politi har sendt en ordre i udbud på en såkaldt transformation services framework agreement til op mod i alt 31 milliarder kroner inklusiv it-løsninger.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere