Artikel top billede

It-virksomheder stormer til Stockholm

På fire år er der kommet 5.000 nye it-arbejdspladser i forstad til Stockholm, og antallet af virksomheder er steget med 30 procent. Nu bygger bydelen ud.

Finanskrise er ikke noget, de mærker til i Stockholm-forstaden Kista.

I stedet for at skære ned, opruster it-virksomhederne.

25.000 personer arbejder i dag med it i Kista.

Det er 5.000 mere end i 2008, og i samme periode voksede antallet af it-virksomheder fra 500 til 650, skriver Computer Sweden. 

Ifølge administrerende direktør for Kista Science City, Anette Scheibe Lorenzi, er der intet, der tyder på, at udviklingen stopper.

Derfor satser Kista Science City stort på nybyggeri for at få plads de mange virksomheder og medarbejdere, som efter planen skal lokkes til byen.

Kista Science City bliver også gjort mere attraktiv for it-studerende, i det Stockholms Universitet også får en ny afdeling for computer- og systemvidenskab i bydelen i begyndelsen af 2014, skriver Computer Sweden. 

Svenske Ericsson har siden 1976 holdt til i Kista, og flere af virksomhedens store, internationale konkurrenter holder allerede til i Kista, deriblandt ZTE og Huawei.

Det er Kista Science Citys mål at blive samlingspunkt for it-virksomheder i Stockholm, og udover massivt nybyggeri er det også planen at investere flere penge i en bedre infrastruktur, som i forvejen er forbedret for mere end 800 millioner svenske kroner, skriver Computer Sweden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere