Derfor kan du ikke forvente at spare penge på cloud

Der er penge at spare, hvis man rykker it ud i skyen. Eller er der?

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det


Computerworld News Service: Virksomhedernes voksende interesse for cloud og software-as-a-service burde ikke komme som nogen overraskelse.

Økonomimedarbejdere og it-folk, der har behov for stadigt mere computerkraft til alt fra management og til regnskab, er forståeligt nok fristet af SaaS på grund af skyens relativt lave opstartsomkostninger og det faktum, at mange ikke er i stand til at opbygge deres egen analytics-løsning.

Virksomhedernes stigende brug af skyen sker med stor fart, og næsten en tredjedel af organisationerne i en Gartner-undersøgelse for nylig fortalte, at de enten allerede anvender cloud-SaaS til kerne-forretningsfunktioner, eller også planlægger de at begynde på det.

Mangler beviser 
Men økonomichefen skal gøre sit hjemmearbejde, hvis virksomheden skal have en reel ide om, hvor meget det kommer til at koste.

Køberne tror som regel, at cloud er billigere, men sandheden er mere kompliceret, og Gartners udgifts-model viser, at SaaS kan være billigere de første fem år, men ikke bagefter.

De langsigtede fordele ligger et andet sted - blandt andet i form af cash flow og færre udgifter til it, konkluderer rapporten.

"Forretningsbrugerne er tit frustrerede over implementerings-cyklussen, de komplicerede opgraderingsprocesser og den infrastruktur, som er påkrævet af en løsning on-premise," siger James Richardson, der er research director hos Gartner.

"SaaS- og cloud-baseret BI bliver anset for at være et hurtigere og potentielt billigere og nemmere alternativ, men det mangler endnu at blive bevist."

SaaS og hurtigere implementering
Brugen af SaaS kan ikke desto mindre føre til hurtigere implementering, mere indsigt og mere værdi.

Især når it er begrænset af eksisterende arbejde og/eller et budget i en grad, hvor it ikke kan håndtere kravet om informationer og analyser så hurtigt, som virksomheden ønsker det.

"Trods den voksende interesse er det helt tydeligt, at markedet er forvirret over, hvad cloud/SaaS, BI og analytics egentlig er, og hvad løsningerne kan tilbyde," siger James Richardson.

Spørgeskemaet er blevet besvaret af 1.364 it-chefer og forretnings-brugere af BI-platforme i 2011's fjerde kvartal.

17 procent af de organisationer, som de arbejder for, fortæller, at de allerede har erstattet eller planlægger at erstatte dele af de vigtigste BI-funktioner med cloud/SaaS-tilbud.

Samtidig fortæller 27 procent, at de allerede bruger eller planlægger at bruge cloud/SaaS-muligheder til at forbedre deres eksisterende BI til særlige forretningsområder inden for de kommende 12 måneder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
EU på trapperne med omfattende nye regler for brug af AI i Europa: Vil indføre kæmpebøder og forbyde flere former for AI
EU overvejer at indføre kæmpe-bøder til virksomheder, der bryder EU’s kommende regler for anvendelse af kunstig intelligens, viser læk. Nyt AI-regulativ ventes klart i næste uge.
Computerworld
Drop dine 'guesstimates' og SPT-analyser (slag-på-tasken): Sådan får du dit WiFi til at spille
Klumme: Der er ikke noget, der kan splitte os mere og skabe desperate mennesker, end når det trådløse netværk svigter. Hvad skal man holde øje med, og hvordan etablerer man et velfungerende Wi-Fi?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.