Artikel top billede

KMD arbejder på gigantisk kommunalt it-projekt

"Et af de største enkeltstående it-projekter i KMD siden kommunalreformen". Sådan betegner KMD selv dette it-projekt, som over 100 KMD-folk foreløbig har været inde over.

Udbetaling Danmark.

Det er navnet på de nye fem supercentre rundt om i landet, der i fremtiden skal stå for udbetaling af 180 milliarder kroner.

Opgaven bliver dermed flyttet fra kommunerne. Samtidig skal it-systemerne tilpasses og indrettes efter den nye organisation.

Og det er faktisk et kæmpe it-projekt, oplyser KMD.

"Omlægningen til Udbetaling Danmark er et af de største enkeltstående it-projekter i KMD siden kommunalreformen," udtaler underdirektør Anders Henneberg, der står i spidsen for projektet i KMD.

Projektet startede primo 2011 og er planlagt til at slutte i foråret 2013, oplyser han.

"Der har indtil videre været involveret mere end 100 KMD'ere i projektet," fortæller Anders Henneberg videre. 

Minder om kommunalreformen

KMD har indgået aftale med ATP om at gøre it-systemerne klar til overgangen til Udbetaling Danmark, forklarer underdirektøren.

"I mange henseender minder opgaven om den, KMD udførte i forbindelse med Kommunalreformen," siger han.

Faktisk skal 14 af KMDs 17 monopol-systemer ude i kommunerne tilpasses. For kommunerne skal fortsat bruge elementer af systemerne og være inde over visse ting. 

"Tilpasningerne af it-systemerne sker med fokus på det nye opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og kommunerne, mens løsningerne funktionelt i videst muligt omfang overføres 'as is'," fortæller underdirektøren.

Vil undgå "big bang"

De 180 milliarder, der skal udbetales årligt, får til syneladende ikke sveden til at springe frem på panden af Anders Henneberg.
 
"Fokus er 'sikker drift', forstået som rigtig udbetaling af ydelserne til borgerne hele vejen gennem processen og efter overgangen til Udbetaling Danmark," forklarer han. 

Der er tale om systemer af forskellig alder og på en række forskellige systemplatforme såsom 3270, SAP, Oracle, .Net med videre, oplyser han.

"Der ligger således en større opgave i at rydde op i og forberede data såvel som en mere systemteknisk opgave i forbindelse med konverteringen og den fremadrettede opsætning af systemerne," fortæller underdirektøren.

Faktisk har KMD hevet sine erfaringer fra kommunalreformen ind i arbejdet.

"Det vil blandt andet sige, at vi har valgt at organisere det som en række individuelle projekter per løsning, som styres i et samlet UDK-program (Udbetaling Danmark, red.)," siger han.

"Projektet adskiller sig fra Kommunalreformen ved, at overgangen kommer til at foregå i bølger i stedet for et 'big bang'," forklarer han.

I oktober 2012 er det familieydelser, børneydelser og underholdsbidrag. I december 2012 er det barselsdagpenge, og i marts 2013 kommer turen til folke- og førtidspension samt boligstøtte, fortæller underdirektøren om de forskellige områder, der skal have en omgang it-bearbejdning og tilpasning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.