Artikel top billede

Dansk CMS-industri har stor succes - indtil videre

Danmark bliver betragtet som et CMS-land, og de danske CMS'er mænger sig hjemmevant med onlineudviklere kloden rundt. Alligevel er Made in Denmark ikke et kvalitetsstempel.

Typo3, Sitecore eller Umbraco. Du genkender sikkert navnene.

Fælles for dem er, at de er danske Content Management systems (CMS), der i løbet af få er blevet populære i store dele af verden.

Selv om vi kan være stolte af, at udlandet beskriver Danmark som et CMS-land, kan vi langt fra hvile på laurbærrene.

Og hvis man skal være helt ærlig, så er det slet ikke et kvalitetsstempel, at et CMS kommer fra Danmark.

Strammer vi ikke balderne alvorligt i takt med, at CMS-markedet modnes, står der massevis af andre producenter klar til at overtage den status, som vi i øjeblikket nyder.

Det postulat kræver naturligvis en nærmere forklaring og en analyse af, hvordan de danske systemer klarer sig på den internationale scene.

Lad os starte med de positive tendenser.

Ven med Microsoft

Den fjerde januar 2012 satte Ikast-Brande kommune gang i en renovering af kommunens web. Det valgte CMS var dansk.

Et andet eksempel på den nuværende danske CMS-succes er Umbraco, der flittigt anbefales af Microsoft til firmaets kunder, men nu har kodegiganten fra Redmond også taget sin egen medicin.

Microsoft har således netop valgt sin egen SharePoint-løsning fra til fordel for det danskudviklede open source CMS.

Umbraco bruges ikke til hele Microsofts webside, men til den del af firmaets webunivers, der handler om cloud-tjenesten Azure. Azure.com er således bygget på open source, fortæller Peter Colsted, der er ansvarlig for Microsofts Azure i Eiropa, Mellemøsten og Afrika, EMEA.

"Vi har valgt at bruge Umbraco som ramme for azure.com for at vise kunderne, at vores cloud-tjeneste er klar til alle typer systemer," fortæller han.

Eller som Peter Colsted også udtrykker det:

"Det er de danske CMS, der snakkes om, når it-verdenen mødes på konferencer rundt omkring i verden. Det er blandt andet derfor, at vi i har valgt Umbraco til denne show case."

For Umbraco er en virksomheds-case, der viser, at det kan slå Microsofts hjemmeproducerede software naturligvis en succeshistorie.

Men selv om Umbraco kan diske op med endnu en succeshistorie, er der stadig lang vej til dansk verdensherredømme på CMS-markedet.

Læs også:  

Stort gennembrud for dansk CMS-darling
 
Derfor går det så godt for de danske CMS-firmaer.
 
CMS-markedet: En ung og vild cowboy-branche.
 
Disse it-systemer driver verdens bedste intranet.
 
[b]CMS
-løsninger kæmper mod gratis alternativer.[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere