Artikel top billede

Rigspoliti efter Polsag: Her kan vi måske lære noget

Efter Polsag-stop vil Rigspolitiet kigge på erfaringer hos vores nordiske naboer, siger rigspolitichefen.

Læs også: Sådan har svenskerne løst politiets it-problem.

"Vi har i forvejen et meget godt nordisk samarbejde. Og det ville da være meget naturligt også at tale med vores venner i Sverige og Finland om, hvilke erfaringer de har."

Sådan siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg efter at Rigspolitiet har droppet it-systemet Polsag til en halv milliard kroner leveret af it-giganten CSC og bygget på Captia fra Scanjour.  

Computerworld fortalte fredag morgen, hvordan det svenske rigspoliti løste en it-udfordring, der truede med at komme til at ligne polsag-skandalen.

Her blev løsningen at tænke hyldevarer ind i IT ud fra devisen om, at Politiet aldrig selv ville bygge en politibil, men i stedet købe en færdig model og sætte horn på den.

Ellers ville et planlagt system under udvikling ende med at blive "hemskt dyrt."

Ved at kigge mod Finland og leverandøren Oracle mener den svenske rikspolisstyrelse at kunne have et it-system til støtte for betjentene for under 100 millioner svenske kroner. 
  
Og de tankesæt kan rigspolitichefen i Danmark altså godt følge, siger han.

"Jeg tror der er rigtig mange tanker i gang på nuværende tidspunkt. Så vi vil også inddrage andre nordiske erfaringer i det videre arbejde," siger han til Computerworld.

Er det en ændring af it-strategien hos politiet?

"Jeg tror, at det her er en proces som har givet os noget erfaring som gør, at vi kan se tingene på en anden måde. Jeg vil også sige, at vi de sidste halvandet år har arbejdet på at få skabt en projektorganisation som er i stand til at håndtere udfordringerne i fremtiden. " siger Jens Henrik Højbjerg.

Han peger på, at fejlslagne it-projekter trods alt har den konsekvens, at man bliver klogere på sig selv og det hele.

Læs også: Sådan har svenskerne løst politiets it-problem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere