Artikel top billede

Facebook beholder dine slettede billeder i årevis

Selv efter tre år ligger mange af de gamle slettede billeder stadig på det sociale netværk.

Det er nemt at uploade billeder til Facebook - men det er meget, meget svært at slette dem igen.

Du kan ganske vist slette billedet fra din profil. Men det ligger stadig på Facebooks servere og hvis du har et direkte link til billedet kan du stadig hente det frem - selv flere år efter sletningen.

Det er selvfølgelig uheldigt, hvis du forsøger at glemme et pinligt partybillede eller en anden situation, som ikke skal deles med resten af verden på Facebook.

Ars Technica skrev om problemet allerede for tre år siden og dengang fortalte Facebook, at man havde instrueret sin CDN (content delivery network) partner til at forkorte det tidsrum hvor backup-kopier bliver gemt.

Men der er ikke sket meget. De slettede billeder ligger fortsat på Facebook i flere år.

En læser fortæller om et billede af en nøgen baby, der blev slettet i maj 2008.

Facebook: Vi tager hånd om det
Men i skrivende stund ligger billedet stadig på Facebook.

Ars Technica har samlet flere andre historier om billeder, der er slettet i 2009 og 2010 - men altså stadig ligger online.

Nu lover Facebook igen, at man vil tage hånd om problemet - denne gang med et helt nyt system til håndtering af billeder.

"De systemer som vi brugte til at gemme billeder for et par år siden slettede ikke altid billederne fra vores content delivery networks inden for et rimeligt tidsrum, selvom de blev fjernet fra sitet med det samme," skriver Facebook-talsmand Frederic Wolens i en e-mail.

Billederne hænger altså fast i et gammelt system, lyder forklaringen.

I det nye system bliver billederne slettet inden for 45 dage, lover firmaet.

Kun en lille procentdel af billederne ligger stadig i det gamle system, og de skulle være slettet inden for en måned eller to.

Nu vil det så vise sig, om Facebook kan overholde sit løfte denne gang.

Indtil da er det bedste råd at tænke sig godt om inden man uploader billeder - for det kan være vanskeligt at få dem fjernet igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere