Artikel top billede

Facebook beholder dine slettede billeder i årevis

Selv efter tre år ligger mange af de gamle slettede billeder stadig på det sociale netværk.

Det er nemt at uploade billeder til Facebook - men det er meget, meget svært at slette dem igen.

Du kan ganske vist slette billedet fra din profil. Men det ligger stadig på Facebooks servere og hvis du har et direkte link til billedet kan du stadig hente det frem - selv flere år efter sletningen.

Det er selvfølgelig uheldigt, hvis du forsøger at glemme et pinligt partybillede eller en anden situation, som ikke skal deles med resten af verden på Facebook.

Ars Technica skrev om problemet allerede for tre år siden og dengang fortalte Facebook, at man havde instrueret sin CDN (content delivery network) partner til at forkorte det tidsrum hvor backup-kopier bliver gemt.

Men der er ikke sket meget. De slettede billeder ligger fortsat på Facebook i flere år.

En læser fortæller om et billede af en nøgen baby, der blev slettet i maj 2008.

Facebook: Vi tager hånd om det
Men i skrivende stund ligger billedet stadig på Facebook.

Ars Technica har samlet flere andre historier om billeder, der er slettet i 2009 og 2010 - men altså stadig ligger online.

Nu lover Facebook igen, at man vil tage hånd om problemet - denne gang med et helt nyt system til håndtering af billeder.

"De systemer som vi brugte til at gemme billeder for et par år siden slettede ikke altid billederne fra vores content delivery networks inden for et rimeligt tidsrum, selvom de blev fjernet fra sitet med det samme," skriver Facebook-talsmand Frederic Wolens i en e-mail.

Billederne hænger altså fast i et gammelt system, lyder forklaringen.

I det nye system bliver billederne slettet inden for 45 dage, lover firmaet.

Kun en lille procentdel af billederne ligger stadig i det gamle system, og de skulle være slettet inden for en måned eller to.

Nu vil det så vise sig, om Facebook kan overholde sit løfte denne gang.

Indtil da er det bedste råd at tænke sig godt om inden man uploader billeder - for det kan være vanskeligt at få dem fjernet igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.