Artikel top billede

Derfor løber svenskerne med it-virksomhederne

Stockholm løber fra København, når det gælder vækst i it-branchen. Læs her, hvorfor svenskerne gør det bedre end danskerne.

Læs også:
It-virksomheder stormer til Stockholm

Skandinaviens svar på Silicon Valley ligger i Kista Science City lidt uden for Stockholm.

I de seneste år er flere virksomheder flyttet til byen. Det kan du læse mere om her..

Med 25.000 ansatte inden for it-branchen har den stockholmske forstad næsten tre gange flere it-ansatte end Ballerup, som i mange år har været it-flagskibet i Danmark.

I Ballerup er der lidt over 9.000 it-ansatte fordelt på cirka 350 virksomheder. Og selvom væksten blandt virksomhederne i Ballerup er positiv, går det næsten dobbelt så stærkt i Kista.

Mangler samlet strategi

Branchedirektør i ITEK, Tom Togsverd, mener, at Ballerup har gjort mange ting rigtigt, men at der har manglet en samlet strategi for hele Københavnsområdet.

"Vi skal have nogle samarbejder op at stå, og man skal politisk bakke det op ved at sørge for, at der er nogle udviklingsmiljøer," siger Tom Togsverd.

Han mener, at det går godt med bioteknologi og medicin.

"Men vi mangler nogen, der også gerne vil satse på it-siden. Det giver måske forklaringen på, at Kista er så voluminøs i forhold til her. Det er ikke rigtigt lykkedes at få råbt nogen op, som vil satse," siger Tom Togsverd.

Dårlige erfaringer

Ifølge professor ved Institut for it-ledelse på CBS, Niels Bjørn-Andersen, skyldes udviklingen muligvis manglende forskning og dårlige erfaringer med investeringer i it-branchen, mener Niels Bjørn-Andersen.

"Der er mange offentlige penge, der går ind i nogle industrier og ikke i andre. Der går ikke ret mange penge ind i it-industrien," siger han.

"Der er jo også nogle ting, der skræmmer omkring offentlige investeringer i it med Polsag som det seneste eksempel. Jeg tror, at vi skal have gang i nogle strategiske forskningsprogrammer," siger han.

Niels Bjørn-Andersen påpeger, at svenskerne har været langt bedre til at støtte it-branchen:

"Svenskerne har ført en meget aktiv industristøtte-forskningspolitik for at støtte it-virksomheder og også forskning omkring it netop omkring Kista."

"Der er ingen tvivl om, at nye job skabes i miljøerne omkring de store universiteter. Det gør de også i München, og det er den nye vækst og de nye job kommer. Nye virksomheder er dem, der skaber nye stillinger. Det er ikke de gamle etablerede. De skærer ned alle sammen," siger Niels Bjørn-Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.