Artikel top billede

Acer sagsøger chefen for kontraktbrud

Computerproducenten Acer slæber sin tidligere topchef, som i dag arbejder for en af selskabets ærkekonkurrenter, i retten for brud på en konkurrenceklausul.

Acer, der er verdens fjerdestørste pc-producent, sagsøger sin tidligere topchef Gianfranco Lanci for brud på en konkurrenceklausul. Det skriver Financial Times.

For et år siden forlod Gianfranco Lanci sin stilling som administrerende direktør for Acer, der også laver bærbare og de endnu mindre tablet-pc'er.

Baggrunden var uenigheder om den fremtidige strategi. Efter bruddet skændtes de to parter offentligt om økonomi og dårlig ledelse.

I september sidste år begyndte Lanci at arbejde for Acer-konkurrenten Lenovo som konsulent, og i sidste måned blev italieneren udnævnt til at være den kinesiske virksomheds chef for EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Tingene er vel i orden

Problemet er, at der i Lancis kontrakt er en konkurrenceklausul, der slår fast, at han ikke må arbejde for konkurrerende virksomheder i et år efter at have forladt Acer.

Acer mener at have en solid sag, mens Lenovo på sin side diplomatisk nøjes med at konstatere, at selskabet går ud fra, at dets relationer med Lanci lever op til alle juridiske krav, skriver Financial Times.

I øvrigt får Gianfranco Lanci en stor del af æren for i sin 14 år lange karriere hos Acer at have sikret selskabet en førende position på verdensplan blandt computerproducenterne.

På et tidspunkt var Acer verdens næststørste pc-producent, men den position har Lancis nye arbejdsgiver, Lenovo, nu sat sig på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.