Artikel top billede

Indien forærer tablet-pc til alle studerende

Indien vil forære en tablet-pc til samtlige indiske studerende.

Computerworld News Service: Den billige tablet Aakash vil blive gjort gratis tilgængelig for alle indiske studerende, lover den indiske minister for udvikling af menneskelig ressourcer, Kapil Sibal.

Ifølge indiske medier siger ministeren, at tablet-pc'en nu vil blive endda billigere og hjemmeproduceret i højere grad.

Produktionen og distributionen af Aakash er blevet forsinket på grund af diskussioner mellem tablet-pc'ens leverandør Datawind, der har base i Canada, og det indiske tekniske institut IIT-Rajasthan.

Kapil Sibal siger desuden, at tablet-pc'ens produktionsbase nu vil blive mere mangfoldig og vil blive rykket fuldstændig til Indien. "Vi planlægger at skabe et økosystem for end-to-end-udvikling af Aakash i Inden," sagde han.

"Det vil skabe enorme muligheder for R&D (research og development)-institutioner, for udviklere og for elektroniske produktionshuse."

Prisbillig

De initiativer vil bringe den i forvejen billige pris fra godt 260 kroner og helt ned til godt 170 kroner.

Den lavere pris vil træde i kraft, når der er bestilt en million enheder.

Indiske medier fortæller, at uddannelsesinstitutioner i Indien vil få 50 procent rabat, men at de selv vil skulle betale de resterende godt 85 kroner for at gøre enheden gratis for studerende.

Enheden kan i dag fås for godt 125 kroner for studerende efter regeringstilskud.

Den indiske regering planlægger desuden at involvere tre af landets bedste tekniske universiteter i videreudviklingen af Aakash.

IIT Mumbai, IIT Madras og IIT Kanpur vil blive inviteret til at deltage, fortæller kilder i regeringen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere