Artikel top billede

Superfart: Kan lagre en terabyte data på ét minut

Stort gennembrud kan måske føre til en kraftig reduktion af den tid, som det tager at lagre på en harddisk.

Computerworld News Service: Europæiske forskere har muligvis fundet en måde at øge hastigheden ved datastorage 100 gange og på den måde brudt en barriere, der indtil nu har sat begrænsninger for, hvor hurtigt data kan overføres.

Hvis metoden med succes kan overføres til et storageprodukt, så kan den nye teknologi i teorien nedsætte den tid, det tager at lagre en bit data på en harddisk fra et nanosekund - en milliarddel af et sekund - til en hundredmilliarddel af et sekund.
Voldsomt fald
Det betyder, at den samlede tid for at lagre bits i en terabyte data vil falde fra omkring 22 minutter og til et minut og 20 sekunder.

Forskere fra York University i Storbritannien og det hollandske universitet Nijmegen nåede frem til resultatet ved at opvarme et magnetisk materiale med laserstråler, der på atomniveau ændrer det, der er kendt som materialets 'magnetiske spin', står der i forklaringen fra York University.

Der findes to mulige typer spin, parallel og anti-parallel, og i forhold til storage repræsenterer de binære tilstande de ettaller og nuller, der bestemmer bittyper.

Eksisterende storage på harddrevet ændrer spin ved hjælp af et fluktuerende magnetisk felt, som er langsommere, siger forskerne.

Deres metode "anvendte X-ray Magnetic Circular Dichroism (XMCD) til at undersøge den tynde film på en legering af gadolinium, jern og kobolt (GdFeCo) for at afsøge ultrahurtig spin-reversering."

Forskerne havde ikke noget bud på, hvor lang tid det mon vil tage, inden deres opdagelse kan bruges til superhurtige storage-enheder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere