Artikel top billede

KMD efter it-bøvl i tre kommuner: Fejl kan opstå

KMD har betalt kompensation til tre kommuner efter bøvl med it-systemet KMD Opus. Her forklarer selskabet sig.

Læs også:

Storkommune får KMD-kompensation

KMD måtte betale en lille million kroner i kompensation til Aalborg Kommune efter bøvl i forbindelse med implementeringen af it-systemet KMD Opus.

Tidligere har Computerworld beskrevet hvordan it-giganten også har betalt kompensation til Solrød og Sorø Kommuner i forbindelse med implemtering af nøjagtigt samme it-system.

Men det er altså ikke normalt, bedyrer KMD.

"Det hører ikke til normalbilledet, at KMD betaler kompensation til kunderne i forbindelse med implementeringer af KMD Opus," fortæller områdedirektør Leif Ilsø fra KMD.

"Men de opgaver, som KMD Opus skal løfte, er komplekse, og fejl kan opstå," siger han i samme omgang.

Fejlene udbedrer KMD "selvfølgelig i en god og konstruktiv dialog" med kunderne, forklarer han.

Kunder gentegner kontrakter

Samtidig peger områdedirketøren på, at kunderne efter problemerne faktisk gentegner kontrakter med it-giganten.

"Vi er  stolte over at kunne sige, at hovedparten af de KMD Opus-kunder, vi har, har valgt at gentegne deres aftaler med os."

"Det er for os det vigtigste tegn på, at de er glade for KMD Opus såvel som det samarbejde, de har på området med os," fortæller Leif Ilsø. 
 
Svært at undgå problemer
Leif Ilsø understreger, at KMD altid bestræber sig på, at implementeringsforløb foregår så gnidningsfrit som muligt.

"Det har vi naturligvis også gjort i tilfældet med Aalborg Kommune," siger han.

Men der tale om større it-systemer, forklarer han.

"Når man skal implementere it-systemer af den størrelse, som KMD Opus har, så er det svært at undgå, at der opstår udfordringer undervejs," fortæller Leif Ilsø.

Individuelle behov

Samtidig er KMD Opus et it-system, som KMD har udviklet og videreudviklet i takt med de stigende krav til koncernstyringsværktøjer, som kommunerne har.

"I den proces har vi naturligvis løbende fået en del gode input til, hvordan KMD Opus bedst indfrier kommunernes forventninger."

"Ofte har kunder også helt særlige krav til netop deres løsning, og der skal skræddersyes og tilpasses individuelt," slutter han.

Læs også:

Storkommune får KMD-kompensation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.