Artikel top billede

NemId sprængt: Hackere bryder ind i Danske Bank

Hackere har røvet Danske Bank-kunder for tilsammen 700.000 kroner. Kunderne brugte ellers NemID.

I de seneste dage er det i otte tilfælde lykkes hackere at hugge omkring 700.000 kroner fra kunder i Danske Bank.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

"Via malware, som brugerne uforvarende er kommet til at installere på deres computere, har it-kriminelle haft mulighed for at udføre det, der med et teknisk udtryk kaldes "real time phishing"," skriver selskabet, der står bag NemID.

Pengene er blevet hugget, mens kunderne har været logget ind i deres netbank.

"Det har i de konkrete tilfælde givet de it-kriminelle adgang til bruger-id, adgangskode og en nøgle fra NemID-nøglekortet, som de har kunnet bruge til at overføre penge til udlandet," skriver Nets.

Nets oplyser, at sagerne overgivet til politiet til efterforskning.

Sender advarsel

Samtidig holdes kunderne skadesløse. Men Nets advarer nu andre imod angreb.

"Vi opfordrer på den baggrund alle brugere af NemID til at opdatere deres virusprogrammer og øvrige programmer på computeren."

"Hvis netbanken virker anderledes, end den plejer, så vær mistænksom, og kontakt evt. din banks kundesupport, hvis du er i tvivl," lyder advarslen.

Nets afviser samtidig, at de seneste dages angreb "ændrer ved den generelle sikkerhed bag NemID, og man kan trygt anvende sin netbank, som man plejer".

Dog vil Nets og bankerne sammen "nøje analysere de pågældende hændelser og vurdere, hvilke yderligere tiltag der kan iværksættes for at forebygge denne form for svindel".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere