Artikel top billede

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning

Her giver YouSee forklaringen på, hvorfor 400.000 YouSee-kunder kan glemme alt om at få kompensation, efter at have kigget på flimmer og hakkende tv-billeder i den bedste sendetid søndag aften.

Læs også: 

Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Så mange millioner tjener TDC om dagen

400.000 YouSee-kunder i København og hovedstadsområdet kunne i går aftes ikke se tv uden hakkende billede og lyd, men alligevel vil YouSee ikke yde nogen form for kompensation til de vrede kunder.

"Dels var det ikke et længerevarende nedbrud, dels var det et hændeligt, teknisk uheld, som vi klarede ganske godt, når man kigger på, at det skete en søndag aften," forklarer direktør for operations for YouSee, Mads Arnbjørn Rasmussen, til Computerworld.

YouSees politik er, at hvis et nedbrud ryger helt op på to dages varighed, så kan kunderne begynde at lugte økonomisk kompensation. Men ellers må de fortsat betale fuld pris.

"I de situationer, hvor vi ikke har gjort det godt nok, så kan kompensation komme på tale, men det er ikke tilfældet i denne omgang," siger YouSees operationsdirektør.

'Okay håndtering'

Mads Arnbjørn Rasmussen forklarer, at fejlen skyldes en fejl på en af landets 35 IP-routere, der spontant tabte datapakker, hvilket kunderne oplevede som billedsignaler, der hakkede, frøs og havde udfald på lyden. 

"Kundernes forventning er, at tingene altid virker, men denne fejl var vi ikke herre over, og vi havde teknikere ude og fejlrette til klokken et om natten, hvilket jeg betragter som en 'okay håndtering' fra vores side," siger han. 

Den 'okay håndtering' betød også, at kunderne var hensat til YouSees driftsinformation, som løbende blev opdateret med, at "fejlen er rettet inden for 1 timer".

Derimod var både telefon- og Facebook-kundeservicen gået hjem klokken 20 - en time før nedbruddet indtraf.

Flere YouSee-kunder brokker sig på selskabets Facebook-side over, at der manglede reelle driftsinformationer frem for blot en generisk meddelelse, der blev opdateret med samme besked under nedbruddet.

"Vores driftsinformation indikerer, hvad vi selv tror mest på, og så kan vi tage fejl. Men det er en døgnbemandet service, som løbende bliver opdateret," forklarer Mads Arnbjørn Rasmussen.

40 gange flere kunder ramt

I første omgang meldte TDC's presseafdeling ud til Computerworld, at minimum 10.000 YouSee-tv-seere var ramt af router-fejlen.

Det tal har YouSee så siden korrigeret til at være 400,000 husstande i hovedstadsområdet, som havde flimrende tv-signaler midt i Real Madrids jagt på det spanske mesterskab, AG Københavns Champions League-kamp og flere populære film.

Udmeldingen skyldes, at TDC som hovedregel kategoriserer sine værste nedbrud med udtrykket "mere end 10.000 er ramt," hvilket i denne sag viste sig at være et tal, der var 40 gange så stort.

Mads Arnbjørn Andersen afviser, at fejlen havde nogen forbindelse til det landsdækkende nedbrud, som ramte YouSee-kunderne for en måneds tid siden, ligesom det heller ikke havde nogen relation til et større strømafbrud, der ramte Vesterbro i København i går eftermiddags.

Læs også: 

Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

[b]Så mange millioner tjener TDC om dagen[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere