Artikel top billede

Er du Danmarks bedste til grøn it?

Hvem er bedst til grøn it? Det skal ny konkurrence finde svaret på.

Læs også:

IT-Branchen vil have national satsning på smart grid

Konkurrencen om Danmarks grønne it-priser 2012 er i gang.
Både virksomheder, offentlige institutioner og enkeltpersoner kan tilmelde sig konkurrencen, som afholdes af brancheorganisationerne Dansk IT, IT-Branchen og Videncenter for grøn it i Digitaliseringsstyrelsen.

Digitalisering og smart it-anvendelse kan reducere CO2-udledningen og samtidig øge konkurrenceevnen og effektiviteten hos danske virksomheder og offentlige myndigheder, mener arrangørerne, som for fjerde gang vil belønne de bedste eksempler på grøn it-anvendelse i Danmark.

Grøn it-priserne bliver uddelt af klimaminister Martin Lidegaard.

"Virksomheder og den offentlige sektor har brug for klimavenlig it, og grønne it-løsninger kan hjælpe omstillingen af vores samfund til en grøn vækstøkonomi. Grøn it-priserne belønner dem, der viser vejen," udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Tre priser at kæmpe om 
Der uddeles i år tre priser: Strategiprisen, Innovationsprisen og Specialprisen.

Strategiprisen uddeles til en virksomhed eller institution, som har igangsat et effektfuldt og bemærkelsesværdigt initiativ til at nedbringe organisationens belastning af miljøet ved hjælp af it.

Innovationsprisen uddeles til en virksomhed, institution eller person, som har frembragt et fornyende og lovende eksempel på energibesparelser gennem brug af it.

Endelige gives Specialprisen til en person, virksomhed eller institution, som på anden vis har udmærket sig inden for grøn it. Prisen kan for eksempel belønne en ildsjæl, et tankevækkende tiltag eller en original ide.

Hvad er grøn it?

Initiativtagerne til priserne definerer grøn it som tiltag, der reducerer miljøbelastningen fra it-udstyr som eksempelvis grønne datacentre og energirigtige it-indkøb.

Men grøn it kan også være tiltag, hvor it anvendes til at reducere miljøbelastningen på andre områder, såsom intelligent bygningsstyring, afholdelse af digitale møder og udvikling af teknologi, som understøtter fremtidens intelligente el-system, smart grid.

Tilmelding til konkurrencen skal ske på Dansk IT's hjemmeside senest den 25. marts. Priserne bliver uddelt på Dansk IT's årsmøde den 31. maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere