Artikel top billede

Sådan ser den typiske Google+-bruger ud

Langt de fleste brugere af Google+ er mænd. Se her, om du er en typisk bruger af tjenesten.

Læs også: Ni grunde til at skifte fra Facebooktil Google+

Computerworld News Service: Google+ er i virkeligheden et socialt netværk for mænd.

Ifølge nye tal fra Website-Monitoring.com er to-tredjedele af alle brugerne af Google+ mænd.

Det er faktisk lige modsat Facebook, hvor størstedelen af brugerne er kvinder.

Konrad Caban, der er manager director for Website-Monitoring.coms moderselskab Siteimpulse, tror, at der muligvis er flere mandlige brugere, fordi Google+ bliver opfattet som en udvidelse af Googles andre tjenester som Android og Gmail og til gengæld ikke er kendt som et ‘socialt hangout' på samme måde som Facebook.

"Google+ er en gadget - en smartphone inden for sociale medier - som bliver brugt af de mennesker, der i forvejen anvender produkter fra Google, som for eksempel Android," siger Konrad Caban.

"Folk kommer på Google+, fordi de har læst om det, og ikke fordi deres venner allerede er derinde ligesom med Facebook."

Website-Monitoring.com har samlet data om Google+-brugere fra forskellige kilder, blandt andet fra Googles officielle blog, Google investor-hjemmeside, TechCrunch, Wikipedia, Socialstatistics.com og SocialBakers.com.

Disse typer bruger Google+

Ud over kønsfordelingen fandt Website-Monitoring.com også frem til:

-'Studerende' er langt den mest udbredte profession blandt Google+-brugere med en udbredelse på over 20 procent.

Andre populære professioner på Google+ er softwareingeniør (2,65 procent), konsulent (1,99 procent) og manager (1,72 procent).

- USA og Indien er de to lande med flest Google+-brugere, med henholdsvis 31,5 procent af brugerne i USA og 13,7 procent i Indien. Den indiske by Bangalore er den individuelle by med flest Google+-brugere, med 3,86 procent af alle brugerne.

- 42 procent af Google+-brugerne er singler, mens 27,45 procent er gift og 19,3 procent er i et forhold.

Kun 4,4 procent af brugerne oplyser, at de er forlovede, mens lidt mere end 3,4 procent fortæller, at "det er kompliceret".

- Britney Spears, Snoop Dogg og administrerende direktør for Google, Larry Page, er de tre mest populære individer på Google+, målt i forhold til antallet af 'followers'. De tre mest populære brands på Google+ er H&M, Samsung USA og Pepsi, mens de tre mest populære medier er ESPN, BBC News og Mashable.

Google fortæller, at 90 millioner brugere er blevet en del af Google+, siden begyndelsen sidste år. Selv om væksten er imponerende, så skal der stadig meget til, før platformen indhenter Facebook, som har i nærheden af 800 millioner brugere.

Google har gjort meget for at markedsføre Google+ som et alternativt socialt netværk, og virksomheden har skabt kontrovers for sin integration af Google+-resultater med almindelige søgeresultater.

Google har tilføjet en personlig søgekomponent til den traditionelle søgning, så hvis du søger efter et bestemt emne på søgemaskinen, så vil du også se de seneste resultater fra poster om emnet, som dine venner har delt på Google+.

Twitter og andre virksomheder har anklaget Google for at bruge søgemaskinen til på uretfærdig vis at markedsføre indhold fra sit eget sociale netværk på bekostning af andres.

Læs også: Ni grunde til at skifte fra Facebooktil Google+

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.