Artikel top billede

HTML 5 eller apps? Her er mobilbankernes dom

I valget mellem HTML 5 og apps til mobiltelefonerne har Danmarks tre største banker allerede truffet et valg.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Sådan bruger danskerne bankens mobil-løsning

Et nyklassisk spørgsmål i udviklingen af internetbaserede løsninger til mobiltelefonerne er, om man skal bygge dem op omkring HTML 5 eller via native applikationer - også bare kendt som apps.
 
Den problemstilling kan du læse mere om her

Spørger man de største danske banker, som med deres mobilbanker oplever massiv vind i sejlene med 20 procent markedsandel på selvbetjeningensfronten, så er svaret klart: 

Apps er vejen frem. 

Apps er mere lækkert

"Vi har vurderet, at HTML 5 endnu ikke helt er klar, og så leverer vores applikationer bare bedre performance, og det gør produktet mere lækkert," siger Esben Torpe fra Danske Bank, som har apps til både Android og iPhones iOS. 

Jyske Bank sværger også til apps, selv om banken også har browser-baserede løsninger. 

"Vi overvejer applikationer i HTML 5, fordi så kan netbanken blive så generisk som muligt, og vi kan distribuere på mange platforme med det samme," siger Svend Hedegaard fra Jyske Bank, som er på trapperne med en app-løsning til iPad.  

Også apps til Windows Phone 7

Og hos Danmarks næststørste bank, Nordea, er budskabet det samme: 

"Lige nu har vi en app til de ting, der ligger før log in til Netbank. Vores Netbank er en browser-løsning så vi kan glæde så bred en vifte af kunder som muligt og ikke kun kunder der køber et særligt mærke af en telefon," siger chef for internetbanken hos Nordea, Martin F. Andersen.
 
Nordea er for øvrigt en af de eneste danske netbanker, der tilbyder apps til Windows Phone 7, da de fleste øvrige netbanker i første omgang har fokuseret på apps til Android- og iPhone-telefoner.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Sådan bruger danskerne bankens mobil-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere