Artikel top billede

Få vild fart på dit WiFi-netværk med disse nye chips

En ny generation af WiFi-produkter er på vej til butikkerne med løfter om højere hastigheder og lavere strømforbrug.

Læs også:

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk

Kan WiFi erstatte dine kabler: Få svaret her

Universitet: Derfor kan WiFi ikke erstatte vores kabler

WiFi-standarden, 802.11ac, der potentielt kan give langt højere hastigheder på trådløse netværk, begynder nu at finde vej til kommercielle produkter.

Broadcom, der er en af drivkræfterne bag den nye standard, også kendt som 5G WiFi, har netop præsenteret den første chip, der understøtter den nye standard.

Dermed afsløres også lidt mere af, hvad man reelt kan vente sig, når produkterne begynder at finde vej til butikshylderne i løbet af i år.

Konkret peger Broadcom på, at de nye WiFi-chips vil muliggøre en tredobling af hastigheden på de trådløse netværk i forhold til den nuværende top-standard, 802.11n.

Det er også interessant, at der loves, at de nye chips er seks gange mere energi-effektive. Netop strømforbruget har altid været WiFi-produkternes akilleshæl.

Her er den så

BCM43460, som den første chip kaldes, vil desuden være bagrudkompatibel med ældre WiFi-produkter.

Den er primært rettet mod virksomheder, hvor mobile enheder som tablet-pc'er og smartphones er en fast del af it-landskabet.

Der er tale om en dual-band chip, der både kan anvende 2,4 GHz-frekvensen og 5GHz.

Potentielt vil et trådløst netværk, der er bygget op over den nye WiFi-standard og indeholder denne chip, kunne give trådløse hastigheder på op til 1,3 Gbit/s.

En ting er dog som bekendt specifikationer på et stykke papir, noget andet er de faktiske omstændigheder ude i virkeligheden, hvor trådløse forstyrrelser og særlige netværksbehov spiller ind.

Uanset hvad kan man vente, at de nye 5G WiFi-produkter vil blive tilgængelige i andet halvår i år.

Læs også:

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk


Kan WiFi erstatte dine kabler: Få svaret her


Universitet: Derfor kan WiFi ikke erstatte vores kabler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere