Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan vil dansk supermarked nå netsalg på halv mia.

Dansk dagligvarekæde skruer e-ambitionerne voldsomt i vejret: Vil sælge for en halv milliard kroner i 2015.

Læs også: Danskerne aner intet om net-supermarkeder

For halvandet år siden overtog Coop Danmarks profilkæde Irma 80 procent af virksomheden Torvet.dk og åbnede kort efter siden som Irmatorvet.dk. Siden er det gået pænt fremad, og nu skrues net-ambitionerne voldsomt i vejret.

Kæden satser på at nå en online-omsætning på en halv milliard kroner i 2015, hvor net-omsætningen skal udgøre 15 procent af kædens samlede salg.

Ukendt høje ambitioner

De nye ambitioner for Irmatorvet.dk ligger i et niveau, som ifølge en artikel i Dansk Handelsblad er helt ukendt blandt danske net-supermarkeder i dag.

Samtidig er det væsentligt over Irmas egne målsætninger hidtil.

"Det er meget mere ambitiøst end nogensinde tidligere, for vi har fuldstændigt ændret strategien og meget andet omkring Irmatorvet. Vi tror på, at markedet er ved at være modent for det nu, så vi arbejder på højtryk for at kunne etablere en terminal i Østdanmark også, siger Irmas administrerende direktør, Alfred Josefsen, til Dansk Handelsblad.

Markedet er muligvis modent, men er danskerne?

For bare et år siden viste en undersøgelse, at knap 40 procent af danskerne overhovedet ikke kender nogle net-supermarkeder, og at det at købe mælk og brød via nettet er en by i Rusland for de fleste danskere.

Risikerer at vælte

Irma får brug for et e-handelslager, som formentlig ender i Brøndby/Vallensbæk-området tæt ved Coops øvrige ferskvarelagre.

Irmatorvet.dk leverer fra sen aften inden leveringsdagen og hele natten igennem, således at man senest kl. 7:00 om morgenen på leveringsdagen får leveret sine varer til døren. På mange måder ligesom mælkemanden i gamle dage.

Ifølge ekspert i betalingsløsninger Henning N. Jensen fra PlusCON vil logistikomkostningerne sandsynligvis blive så store, at de kan risikere at vælte projektet og måske ligefrem Alfred Josefsen.

"Til sammenligning omsatte Årstiderne, der startede for 13 år siden, i sit seneste regnskabsår i Danmark og Sverige lige omkring 200 millioner kroner, så Irma har en stor udfordring med at nå 500 millioner kroner i 2015," siger Henning N. Jensen.

Priserne på Irmatorvet.dk er de samme som i de fysiske butikker. For ordrer over 1.500 kroner er leveringen gratis. For køb under 1.500 kr. koster det 49 kroner at få varerne leveret foran hoveddøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.