Artikel top billede

Danskerne aner intet om net-supermarkeder

At købe mælk og brød over nettet er en by i Rusland for danskerne. Det er de færreste, der rent faktisk har prøvet at handle dagligvarer på nettet, viser en ny undersøgelse.

De danske forbrugere er ikke meget for at købe æg, mælk og gær med musen.
 
Faktisk har hovedparten af danskerne aldrig prøvet at handle dagligvarer i et net-supermarked. 90 procent har således ikke lagt brød, smør og pålæg i den virtuelle kurv. Og det skyldes måske, at knap 40 procent af danskerne overhovedet ikke kender nogle net-supermarkeder.
 
Det viser en undersøgelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har foretaget i samarbejde med TNS Gallup, der har spurgt 2.152 forbrugere om deres kendskab og holdninger til 10 net-supermarkeder i Danmark.
 
Jagter tilbud på nettet
Økonomiske besparelser er hovedargumentet for at handle på nettet.

"Undersøgelsen viser, at mange forbrugere gerne vil handle dagligvarer på nettet, hvis varerne er billigere end i butikkerne. De, der ikke bruger netsupermarkeder, tænker altså mere på varens pris, end på hvor meget tid, transport og slæb man sparer", udtaler Søren Gaard, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Næsten halvdelen (48 procent) af de forbrugere, der ikke har handlet hos net-supermarkeder, vil overveje det, hvis varerne var billigere end i almindelige butikker
 
Hvor og hvornår?
Omkring en tredjedel af de handlende i undersøgelsen angiver tidsbesparelse og geografisk uafhængighed som en stor fordel i forhold til at klikke sig igennem hylderne og undgå den obligatoriske kø for at slippe slanterne ved udgangen.
 
Flere fortæller, at de ville handle ind online, hvis de kunne vide sig sikre på, hvornår varerne blev leveret.
 
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har foretaget flere prøvekøb for at teste kvaliteten af leverancerne.
 
"Prøvekøbene viser, at der i stort set alle tilfælde er overensstemmelse mellem bestilling og den faktiske levering - både når det gælder varernes kvalitet, og hvorvidt man modtager de korrekte varer til den aftalte tid," skriver styrelsen i en pressemeddelelse i forbindelse med undersøgelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere